Fatalismul secțiunii de aur

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Din cele mai stravechi timpuri oamenii intuiau existenta unei forte supranaturale, pe care ei au incercat s-o perceapa, s-o inteleaga aplicand diferite metode atat intuitive cat si rationale. In fine s-a ajuns la concepte logice argumentate dar si la credinta in Spiritul Suprem, Creator, Dumnezeu, etc.

In lucrarea de mai jos am incercat sa explic nu numai existenta unei forte creatoare dar si mecanismele ei de actiune. Astfel voi incerca prin diferite argumentari mai mult rationale sa desfasor momentele fatalismului si cosmogoniei universale.

Desigur, ca problema data este foarte veche ca si gandirea omeneasca, cert este, ca teorii si ipoteze sunt o multime. Dar, cred ca, ipoteza prezentata mai jos, va fi una din aceasta multime. Daca miezul problemei va fi elucidat mai bine si daca voi fi corect inteles, cred ca cititorul se va bucura intuind descoperirea adevarului. FATALISM este o teorie nestiintifica dupa care dezvoltarea omului si a omenirii este determinata de DESTIN, iar omul nu poate interveni in desfasurarea evenimentelor. DESTIN este: 1. soarta; 2 forta supranaturala care ar hotara tot ce se petrece in viata cuiva; fatalitate.

Pentru a pune baza ipotezei prezentate voi apela la trei aspecte distincte in forme de argumente. Anume argumentele prezentate vor clatina parerea ca Fatalismul este o teorie nestiintifica. In primul rand voi apela la Aspectul istoric utilizand legitatea Sectiunii Divine in fenomenele istorice In al doilea rand voi apela la Aspectul biblic utilizand citate din cartile Bibliei.

Si in al treilea rand voi apela la Aspectul logic.

In final voi expune sinteza generala a Fatalismului Divin si Cosmogonia Universala.

In scopul cercetarii procesului de creatieal poetului Alexei Mateevici voi incerca sa analizez poezia Limba noastra prin prisma Sectiunii de AUR.

Concluziile invocate vor descoperi unele taine armoniei ale creatiei literare.

In final voi incerca sa fac analiza credibilitatii adevarate a evangeliilor prin prisma Sectiunii de AUR.

Cert este ca toate concluziile expuse sunt foarte ipotetice, necesita verificari adaugatoare, totusi punctul de vedere este specific si poate servi ca punct de referinta pentru crearea ipotezelor diverse.

Introducere Legile Divine, dupa care se desfasoara lumea materiala, sunt armonioase si frumoase, perfecte, desavarsite, precum si spatiul si timpul in care lumea exista. Din antichitate, omenirea a descoperit legile armoniei, care prezinta proportionalitate a partilor in cadrul la ceva intreg. Aceasta proportionalitate, exista atat in lumea naturala cat si in lumea lucrurilor artificiale. Observatiile minutioase ale oamenilor au descoperit sectiunea de Aur sau mai zisa Divina, iar ca exponent a acestei legi este coeficientul universal K, care fiind calculat este egal cu 1, 61803398875 La inceput, sectiunea Divina (de Aur) a fost descoperita in Natura, fie vie, fie moarta, in tot spatiul ce inconjura omul. Anume obiectele care ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Fatalismul Sectiunii De Aur
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
43 pagini
Imagini extrase:
32 imagini
Nr cuvinte:
9 919 cuvinte
Nr caractere:
53 648 caractere
Marime:
1.42MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Filosofie
Predat:
la gimnaziu
Sus!