Atributele lui Dumnezeu

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Introducere

Scopul acestui studiu este să învățăm cum să ne închinăm lui Dumnezeu și cum să fim cu adevărat copiii lui Dumnezeu. Dumnezeu S-a aplecat spre noi, și S-a hotărât să ne permită să ne apropiem de El și a găsit de cuviință să ne ofere și mai multe revelații detaliate despre El.

Studiind atributele lui Dumnezeu, Martyn Lloyd-Jones spunea următoarele: „Vă aduc aminte că pentru tot ceea ce putem cunoaște despre aceste lucruri suntem total dependenți de revelația biblică. Treptat ne dăm seama că Biblia este o carte specială în care Dumnezeu a găsit cu cale să Se reveleze pe Sine. Nu te poți îndepărta de revelație. Dumnezeu ni Se arată pe Sine, Se manifestă pe Sine, ca să-L putem cunoaște, ca să ne închinăm Lui și ca să putem avea părtășie cu El. Și de data aceasta ne aducem aminte de porunca de a ne descălța pentru că locul pe care stăm este sfânt; încă o dată ne aducem aminte că Dumnezeu nu este un fenomen pe care să-l putem investiga și că atunci când abordăm atributele personalității mărețe și veșnice a lui Dumnezeu, ne distanțăm enorm de procedeul științific folosit în cadrul unor asemenea discuții. Tot ce facem noi este să luăm în considerare numai ceea ce Dumnezeu a găsit de cuviință să ne spună despre El însuși. Noi observăm cele spuse de El. încercăm să le ținem minte. Și în umilință, cu închinare și laudă îi mulțumim Lui pentru bunăvoința Sa.”

1. Ce este un atribut al lui Dumnezeu?

Un atribut al lui Dumnezeu este ceva ce putem ști despre Dumnezeu. Este cunoașterea a ce fel de Dumnezeu este Dumnezeu. În acest studiu al atributelor vom încerca să învățăm cum este El. Atributul este ceva cu privire la Dumnezeu pe care El l-a declarat ca fiind adevărat.

Un atribut al lui Dumnezeu nu este ceva din care este alcătuit Dumnezeu. Însuși faptul că Dumnezeu este Dumnezeu arată că nu este nicidecum „alcătuit.” Tu și cu mine suntem alcătuiți. Suntem alcătuiți din trup, suflet, minte, duh, imaginație, gânduri și memorie. Noi suntem o alcătuire deoarece a existat cineva care să ne alcătuiască. Dumnezeu a luat țărână și propria Lui suflare și, după cum un artist își aduce vopselele înaintea pânzei, Dumnezeu Și-a adus toată genialitatea înaintea materiei și duhului din care a fost făcut omul și l-a alcătuit pe om. Astfel, atributele omului sunt părțile componente; ele alcătuiesc omul.

Dar atunci când vorbim despre atributele lui Dumnezeu nu avem nicidecum o astfel de idee, deoarece El a spus: „EU SUNT CEL CE SUNT.” Orice lucru care a fost alcătuit trebuie să fi fost alcătuit de cineva, iar cel care alcătuiește este mai mare decât cel ce este alcătuit. Dacă Dumnezeu Tatăl Atotputernic ar fi fost compus, ar trebui ca undeva să existe cineva mai mare decât Dumnezeu pentru a-L „face” pe Dumnezeu. Dar Dumnezeu nu este făcut! De aceea, nu putem spune că atributele lui Dumnezeu sunt părțile din care este făcut Dumnezeu, deoarece Dumnezeu nu este făcut din părți.

ML Jones: „Haideți să conștientizăm faptul că o analiză absolut esențială, dacă vrem să o facem așa cum trebuie, nu trebuie totuși să fie o analiză tipic științifică sau logică. Mi-e foarte teamă să nu mă rătăcesc la acest punct. Mi-e teamă de mine însumi, fără a mai socoti pe careva dintre voi, pentru că mintea, cu toate că este un dar de la Dumnezeu, poate fi uneori, din cauza căderii, un pericol. Vreau să fie clar acest lucru și de aceea dați-mi voie să exprim acest lucru și în acest mod particular, în mod obișnuit, considerăm că o analiză este ceva de genul acesta: analizez o floare. Îi smulgi petalele și staminele, le numeri, le verifici, iar la sfârșit te alegi cu nimic. Cam așa se înțelege uneori analiza. Noi însă nu vom face nimic de acest fel în acest studiu. Dumnezeu a găsit de cuviință să ne dea revelația aceasta ca să știm câte ceva despre El. Așa că acestea nu sunt părți separate care vor contribui la realizarea unui întreg. Ele reprezintă aspecte ale ființei lui Dumnezeu, puncte de vedere particulare despre Dumnezeu și dacă pot folosi acest termen, chiar portrete ale lui Dumnezeu. Dar personalitatea nu poate fi divizată.”

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Atributele lui Dumnezeu.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2016
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
2 314 cuvinte
Nr caractere:
10 526 caractere
Marime:
13.62KB (arhivat)
Publicat de:
Alexandru D.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Filosofie
Predat:
la facultate
Materie:
Filosofie
Sus!