Ulise între erou și autoritatea reinstaurată

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Existenta lui Homer este destul de controversata, fiind contestata de multi cercetatori. Traditia sustine ca numele sau este, de fapt, o porecla. O legenda comunica faptul ca Homer a fost fiul lui Meles, o divinitate fluviala, si al nimfei Kretheis. Numele sau real ar fi fost Melesigenes, “urmasul lui Meles”. Savantul german Mullendorf Willamovitz s-a ocupat de Homer si sustine ca Melesigenes înseamna “cel care are grija de neamul sau”. Homeros sau Homaros înseamna “orb”. Totusi Willamovitz sustine ca numele sau provine de la verbul “homerein” care înseamna “a sluji”. Existenta lui Homer pare sa fi început în orasul Smirna, cel mai probabil.

În antichitate, s-au alcatuit sapte biografii ale poetului, Homer fiind prezentat ca rapsod, de cele mai multe ori, si ca autor al epopeilor homerice “Iliada” si “Odiseea”.

Perioada lui Homer este fixata în diferite epoci: astfel, unii antici cred ca a trait în timpul razboiului troian (1184 a. Chr.); Eratostene considera ca Homer s-a nascut la o suta de ani dupa acest razboi, în timp ce Aristotel stabileste epoca lui Homer la un secol si jumatate dupa caderea Troiei; Herodot îl socoteste contemporan cu Hesiod (sec. al VII-lea a.Chr.). Tot mai multi exegeti cred ca Homer a trait la sfârsitul secolului al IX-lea / începutul secolului al VIII-lea, când, prelucrând genial un material epic existent, a creat cele doua magnifice epopei.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ulise intre erou si autoritatea reinstaurata.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
10/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
2 659 cuvinte
Nr caractere:
13 040 caractere
Marime:
19.02KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Filologie
Predat:
la facultate
Materie:
Filologie
Sus!