Previzualizare referat:

Extras din referat:

1. Definitie si istorie

Enzimele sunt proteine create de celule in corpurile noastre si toate traiesc in organism. Acestea sunt proteine specializate in munca, cum ar fi sinteze chimice, rearanjarea moleculelor , adaugarea de elemente de compusi, si ruperea de compusi. Enzimele sunt catalizatori de proteine.

Inca din 1700 si mai tarziu de 1800, digestia carnii de catre sucurile gastrice si conversia amidonului in zaharuri de catre extractele vegetale si saliva erau cunoscute. Cu toate acestea, mecanismul prin care aceasta a avut loc nu au fost identificate.

In secolul al 19-lea, Louis Pasteur, pe cand studia fermentatia zaharului in alcool in prezenta drojdiei de bere, ajunge la concluzia ca acest proces de fermentatie a fost catalizat de o forta vitala continuta in celulele de drojdie a ceea ce numeste "fermenti", care are activitate numai in interiorul organismelor vii. El a scris ca "fermentarea alcoolica este corelata cu un act de viata si de organizare din celule de drojdie, nu cu deces sau de descompunere a celulelor".

In 1878, fiziologul german Wilhelm Kuhne (1837-1900) a folosit pentru prima data termenul de enzima, care vine din greaca ???????, "a dospi", pentru a descrie acest proces. Cuvantul enzima a fost folosit mai tarziu pentru a se referi la substantele fara viata, cum ar fi pepsina, iar cuvantul a fermenta a fost folosit pentru a se referi la produsele chimice de activitate a organismelor vii.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Enzimele.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
5/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
685 cuvinte
Nr caractere:
3 884 caractere
Marime:
15.15KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Farmacie
Tag-uri:
enzime, farmacie
Predat:
la facultate
Materie:
Farmacie
Profesorului:
Ligia Avram
Sus!