Previzualizare referat:

Extras din referat:

CHARLES DARWIN,pe vremea cand inconjura lumea la bordul vasului Beagle,nota o foarte expresiva opinie asupra importantei algelor in apele Oceanului:

Cred,spunea el,ca daca undeva intr-o tara oarecare,ar fi distruse padurile,n-ar pieri o cantitate atat de mare de animale,ca aici,in cazul distrugerii algelor.Printre <<frunzele>>acestor plante traiesc o multime de specii de pesti marunti moluste,feluriti crabi,etc.,care nicaieri in alta parte nu ar gasi hrana si adapost&..

Algele rosii (ceramium rubium),sunt plante talofite constand in 4000 de specii,preponderent pluricelulare,cu putine specii unicelulare sau cenobiale.Caracterele de ansamblu le definesc ca o linie evolutiva distincta.Celula este uni sau plurinucleata.Mitoza este de tip clasic.Contin clorofila a si d mascata de ficobiline,cu dominanta ficoeritrinei.Formele marine sunt colorate in rosu-intens,de aceea se mai numesc si alge rosii,iar cele dulcicole in violet sau oliv.

Pentru a sti la ce pot fi folosite algele este nevoie,fireste,sa aflam care sunt componentele principale ale acestor plante si sa cunoastem natura chimica a compusilor lor.

Rezultatele analizelor chimice,care stabilesc proportiile intre glucide,proteine , lipide,saruri minerale si apa,vor fi (cum este usor de inteles) diferite de la specie la specie,iar in culturile de laborator ele vor oscila in functie de mediul de nutritie si de provenienta genetica a suselor.

Algele,in special cele marine,au un continut ridicat de polizaharide,lucru foarte important,pentru ca specificitatea acestora le recomanda in diferite industrii.Cel mai remarcabil component algal este acidul alginic,la care se adauga sarurile sale,agarul si caragenul(polioza formata din doua fractiuni k si l).

Dintre constituentii polizaharidici ai algelor mai amintim glucanii (se prezinta sub forma unor granule rotunde,dispuse in straturi si formate in exteriorul plastidelor),fucoida(extrasa din FUCUS si LAMINARIA),care este un amestec de galactoza,xiloza,acid glucuronic si fucoza.

Algele contin vitamine in cantitati care pot fi echivalente cu cele intalnite in legumele si fructele cunoscute noua.Analizele chimice au mai aratat prezenta riboflavinei(vit.B2),a vitaminei PP,a vitaminei B6,a vitaminei C(peste 3000mg/g),a vitaminei D(1000mg/g),a acidului folic,a biotinei si a vitaminei A,adesea prezenta in cantitati mai mari decat cele continute de unt.

Algele sunt importante si pentru continutul lor anorganic,dintre metalele continute de alge mentionam cantitati mari de calciu-230mg/g-in special la algele rosii,magneziu-38mg/g-,potasiu, mangan,etc.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • AGAR AGAR.doc
  • Agarul.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
6/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
2 fisiere
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 840 cuvinte
Nr caractere:
10 655 caractere
Marime:
230.92KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Farmacie
Predat:
la facultate
Materie:
Farmacie
Sus!