Servicii publice privind energia electrică

Extras din referat:

Introducere

Energia reprezinta una dintre cele mai importante concepte fizice descoperite de om.

Este un factor important intrucat asigură confort personal şi mobilitate oamenilor şi este esenţială pentru realizarea de bogăţii industriale, comerciale şi sociale.

Această lucrare prezintă o imagine de ansamblu a sectorului energiei regenerabile la nivel european şi naţional, câteva exemple de investitii pentru dezvoltarea acestui domeniu, proiecte dezvoltate recent în ţările în curs de dezvoltare conformitate cu modelul de parteneriat public-privat, precum şi peisajul general şi stadiul actual al parteneriatului public-privat în România.

Prin acest proiect mi-am propus să analizez situaţia României din domeniul public- privat pentru dezvoltarea energiei regenerabile. Scopul proiectului a fost de a descoperi potenţialul României în ceea ce priveşte resursele regenerabile şi de a demonstra că prin investiţiile publice şi private România s-ar putea descurca folosind doar resursele proprii.

Presupunând că, brusc, am fi lipsiţi de energie, s-ar intampla lucruri nefavorabile , si anume :

lipsa luminii electrice

căderea sistemelor informatice

probleme imense cu transporturile (tramvaie, trenuri, avioane, masini cu sistem de aprindere etc.) ; cele care vor rămâne, vor putea fi folosite doar în timpul zilei la capacitate maximă (lipsa luminii pentru faruri)

un gol imens în domeniul comunicării (telefoane de orice fel, aparate radio, TV, internet)

Modalităţi de producere a energiei electrice.

3. Energie regenerabila in Europa

4. Perspectiva Romaniei

Romania foloseste mai multe mijloace pentru a produce energie electrica in cea mai mare parte a tarii produsă din combustibili fosili, în special a cărbunelui. Cu toate acestea, hidroenergia a fost întotdeauna responsabila pentru a oferi o bună parte a producţiei de energie electrică pentru ţară cu putere hidro mai mult de 90% din aceasta fiind produsă în centralele hidroelectrice mari, cum ar ca Portile de Fier I şi II (Portile de Fier).

Conform datelor furnizate de Eurostat în 2010, România ocupa locul al treilea între ţările cu cea mai mare creştere de energie regenerabile în consumul total, de la 17,5% în 2006 la 20,4% în 2008, după Austria şi Estonia.

Ca un stat membru al Uniunii Europene, România trebuie să respecte obiectivele naţionale impuse de energie regenerabilă 2009 a Directivei privind energia regenerabila şi trebuie să ajungă la o pondere de 24% cota de energie total Consumul din surse regenerabile până în 2020. 

Avantajul nostru este ca România întotdeauna a fost peste media europeană, dupa cum reiese si in urmatoarea schema.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Servicii Publice Privind Energia Electrica.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
18 pagini
Marime:
1.16MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Energetică
Predat:
la facultate
Materie:
Energetică
Sus!