Managementul Dezvoltării Durabile

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1. Introducere
2. Definirea, importanța și rolul controlului
3. Calitatea operațiilor echipamentelor electrice
4. Încălzirea corpurilor în regim de scurt – circuit
5. Descrierea echipamentului de protecție de joasă tensiune (MCB)
6. Concluzii
7. Bibliografie

Extras din referat:

PROTECȚIA INSTALAȚIILOR ELECTRICE ÎN CLĂDIRILE REZIDENȚIALE ȘI INDUSTRIALE

Introducere

Ce este managementul dezvoltării durabile?

În cazul temei mele, orientarea dezvoltării tehnologice este luată în considerare atât cu nevoile din prezent cât și cu cele din viitor și totodată asigurară progresul simultan pe trei planuri: economic, social, ecologic.

Importanța managementului dezvoltării tehnologice durabile

Referitor la acest lucru dezvoltarea durabilă înseamnă asigurarea unei foarte bune calităti a echipamentelor electrice în exploatare.

Care a fost nevoia dezvoltării în cadrul temei mele?

Nevoia aplicării managementului dezvoltării durabile a fost asigurarea unei protecții eficiente în liniile electrice de distribuție, mai exact asigurarea unei protecții eficiente la tablourile electrice ale clădirilor rezidențiale și cele industriale.

Avariile care apar în instalațiile electrice sunt foarte complexe atât ca desfășurare cât și din punct de vedere al efectelor pe care le produc. Marea majoritate a defectelor constau în deteriorarea izolației ceea ce conduce la apariția unor scurtcircuite.

Curentul de scurtcircuit are o valoare mare și supune echipamentul electric și consumatorii la efecte termice si electrodinamice importante. Acesta provoacă o creștere a căderilor de tensiune pe toate impedanțele pe care la parcurge, provocând astfel o scădere generală a tensiunii în rețea.

Managementul dezvoltării durabile are o aplicare destul de largă aupra industriei, a instalațiilor de iluminat, a motoarelor electrice, a rețelelor de distribuție, a tablourilor de distribuție din centralele electrice și din posturile de transformare sau a altor consumatori.

Modul cum s-au aplicat standardele asupra echipamentelor electrice a reprezentat un vector important asupra gradului de dezvoltare durabilă a acestora. Alegerea standardelor de calitate trebuie bine gândită:

• Dacă produsul sau serviciul realizat este conform cu caietul de sarcini el va avea desfacere doar cu clientul cu care s-a convenit caietul de sarcini.

• Dacă este conform cu un standard profesional va avea drept piață cel mult grupul de profesiuni și țară.

• Dacă este conform cu un standard european (EN) sau internațional, există o prezumție (nu o garanție) că va fi admis și își va găsi clienți pe piețele bogate.

Definirea, importanța și rolul controlului

Controlul reprezintă activitatea de acțiuni de colectare , monitorizare care asigură managerii că activitățile desfașirate se realizează conform previziunii. Controlul tehnic de calitate al echipamentelor electrice prin inspecții periodice și teste scoate în evidență abaterile de la normele tehnice.

Figura 1 Etapele procesului de control al echipamentelor electrice

În acord cu standardele Uniunii Europene se impune ca specialiștii din domeniul energetic să aplice eficient noțiunea de mentenanță spre partea de exploatare și întreținere la parametrii cât mai calitativi.

O mentenanță corespunzătoare facută în urma avariilor de tip electric impune utilizarea unor echipamente electrice de protecție din ce în ce mai eficiente.

Mentenanța reprezintă ansamblul tuturor acțiunilor tehnice și organizatorice efectuate în scopul menținerii sau restabilirii unui echipament în starea de funcționare destinată.

1) Mentenanța (întreținere) preventivă (probabilistică) este mentenența efectuată la intervale de timp, în scopul reducerii probabilității de defectare sau degradare a echipamentului respectiv. Mentenanța preventivă are două domenii importante:

• mentenanţa predictivă, sau condiționată conform căreia personalul de întreţinere intervine numai dacă apare un risc iminent de producere a unui incident, sau dacă performanțele sistemului sunt puternic alterate. Acest tip de mentenanţă se aplică la sistemele la care costurile de înlocuire sunt ridicate, iar starea acestora poate fi determinată pe bază de teste off line, sau (mai indicat) on line. Decizia de intervenţie se ia funcţie de rezultatele studiului de diagnoză efectuat pe baza datelor rezultate din monitorizarea echipamentelor sistemului;

• mentenanţa sistematică, sau programată, conform căreia se fac înlocuiri periodice ale pieselor unor echipamente, sau a unor echipamente complete, conform unui calendar prestabilit. Acest tip de mentenanţă se aplică în cazul în care costurile de înlocuire a elementelor care se uzează nu sunt foarte ridicate.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Managementul Dezvoltarii Durabile.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
1 903 cuvinte
Nr caractere:
11 059 caractere
Marime:
203.40KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Energetică
Predat:
la facultate
Materie:
Energetică
Profesorului:
Corina Serban
Sus!