Energii Alternative

Previzualizare referat:

Extras din referat:

- ELECTRICITATE DIN RESURSE REGENERABILE

Pe măsură ce resursele de carburanţi fosili de pe Terra se diminuează, oamenii se îndreaptă tot mai mult spre surse alternative de energie cum ar fi energia eoliană, energia solară, energia cursurilor de apă sau a mareelor, energia generată de procese biologice sau fluxurile de energie geotermală.

Aceste resurse prezintă un triplu avantaj:

- sunt gratis;

- sunt nepoluante;

- sunt inepuizabile.

Proprietarii de locuinţe fără conexiune la reţeaua de energie electrică au trei opţiuni pentru a produce energia electrică necesară:

1. extinderea reţelei electrice;

2. achiziţionarea unui grup electrogen;

3. achiziţionarea unui sistem electric autonom care funcţionează pe bază de energie regenerabilă.

Extinderea reţelei electrice este adesea costisitoare. Cheltuielile depind foarte mult de distanţă şi de tipul terenului. În aceste condiţii chiar şi costul iniţial al unui sistem electric “verde” (hidro, eolian sau hibrid) poate fi mai redus. Un grup electrogen este în general mai ieftin, însă costurile de întreţinere şi funcţionare sunt mari. Comparativ, costurile totale ale unui sistem electric verde sunt mult mai mici decât în cazul generatorului pe benzină. Odată amortizat, un astfel de sistem produce energie electrică practic gratuită, cu costuri de întreţinere minime. Din cauză că preţul energiei electrice este în creştere, o investiţie într-un astfel de sistem devine tot mai rentabilă.

Folosite cu success în ţări ca Olanda, Austria, Italia tehnologiile care permit utilizarea surselor alternative de energie sunt acum disponibile şi pe piaţa din Romania sub forma de panouri solare (fotovoltaice), generatoare eoliene, hidrogeneratoare;

- SISTEMELE ELECTRICE AUTONOME

Din cauză că aceste resurse au o variaţie complementară, cele mai bune rezultate se obţin cu sisteme electrice hibride.

Un sistem electric hibrid este compus din mai multe tipuri de surse de energie electrică. De obicei se foloseşte un generator eolian sau un hidrogenator în combinaţie cu panouri fotovoltaice pentru a compensa variaţia complementară a acestor resurse. De exemplu pe durata iernii vântul şi debitul apelor curgătoare sunt resurse dominante, în timp ce pe durata verii energia solară are cea mai mare pondere. Pentru a prelua vârfurile de consum se mai poate introduce în sistem un generator pe combustibil lichid (benzină, motorină) sau se poate lega sistemul la reţeaua de curent electric în cazul în care există această opţiune.

Energia solara - sursa inepuizabila

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Energii Alternative.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 168 cuvinte
Nr caractere:
6 523 caractere
Marime:
418.73KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Energetică
Predat:
la facultate
Materie:
Energetică
Sus!