Eficiența Termică și Economia Mediului

Previzualizare referat:

Extras din referat:

-Analiza eficienţei termice si optimizarea termocentralelor

-Costurile interne de mediu

-Carbon Exergy Tax - Taxa pe exergia carbonului

Eficienta termică este o abordare complexă în scopul de a estima / stabili perfomanţele energetice ale sistemului atât din punctul de vedere al capacităţilor termodinamice cât si al celor economice. Eficienţa termică a fost propusă şi dezvoltată de mai mulţi autori încă de acum câţiva ani.

TPG este implicată în acest subiect de la începutul anilor '90. Avantajul si cababilitatile noastre sunt date de următoarele aspecte:

A. Analiza eficienţei termice şi optimizarea sistemelor energetice avansate (cicluri combinate de aer-vapori, cicluri hibrid de celule cu combustibil, Cicluri Combinate de Gazificator Integrat...)

B. Planul uzinei si optimizările operaţionale ale uzinelor co şi trigenerative (optimizări operaţionale la fiecare oră, în funcţie de eficienţa uzinei şi scenariul pentru preţul de vânzare a energiei).

C. Impactul asupra mediului al termocentralelor.

Ultimul exemplu din (A) este aplicaţia unei analize termoeconomice la o inovativă uzină decarbosificatoare de combustibil şi separare a dioxidului de carbon. În acest caz, secţiunea de pretratare a combustibilului este responsabilă pentru o creştere considerabilă în complexitatea uzinei care afectează eficienţa totală, cheltuielile de investiţie şi costurile de energie.

Baza oricărei evaluări economice este estimarea cheltuielilor de investiţie ale componentelor uzinei. Aceasta este făcută folosind codul T.E.M.P ce este furnizat cu ecuaţiile pentru costuri care evaluează cheltuielile de investiţie ale unei singure componente pornind de la cerinţele şi specificaţiile performanţelor fizice şi termodinamice. Atâta vreme cât costurile investiţionale sunt o preocupare, figura de mai jos arată, ca un exemplu, alocările procentuale ale cheltuielilor de investiţii când o turbină Siemens V64.3a este integrată într-o astfel de uzină pentru decarbonificarea combustibilului.

Organizarea şi optimizarea operaţională a unor sisteme energetice (B) necesită o aproximaţie detaliată pentru limitările economice ale uzinei energetice, aşa cum este trendul costului combustibilului şi al energiei electrice.

În această privinţă, fluctuaţiile orare ale preţului si variaţiile de perfomanţă ale uzinei trebuie să fie incluse în calculaţie. Mai mult decât atât, degradarea datorată uzurii şi costurile operaţionale şi de întreţinere pot afecta în mare măsură perfomanţele tehnice şi economice ale uzinei. Multe din aceste aspecte trebuie avute în vedere când este solicitată o analiză completă termoecomică.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Eficienta Termica si Economia Mediului.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Imagini extrase:
16 imagini
Nr cuvinte:
3 669 cuvinte
Nr caractere:
19 387 caractere
Marime:
62.15KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Energetică
Predat:
la facultate
Materie:
Energetică
Profesorului:
Popa Viorel
Sus!