Tipuri de sisteme de propulsie hibride

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Un automobil hibrid este un vehicul care poate funcționa cu mai mult decât un tip de energie. Cel mai adesea termenul se folosește pentru vehiculele echipate atât cu motoare electrice cât și cu motoare pe combustie.

Tipuri de automobile hibride

• în paralel - atât motorul termic cât și cel electric vor învârti roțile

• în serie - motorul termic produce electricitate și doar motorul electric produce tracțiunea.

Exemple de regimuri de functionare a unui hibrid paralel

• în serie-paralel - atât motorul termic cât și cel electric pot învârti roțile independent

Tipuri de sisteme de propulsie hibride

Hibrid Paralel

Cel mai sofisticat dintre toate sistemele hibride - şi cel care este folosit în maşinile noastre - maşinile integral hibride pot fi acţionate numai de către motorul electric, numai de către motorul cu combustie sau de către ambele. În mod normal, la pornire şi în timpul deplasării cu viteze mici, maşina este acţionată silenţios numai de către motorul electric - fără emisii de CO2 şi fără consum de combustibil. Motorul cu combustie preia insesizabil acţionarea la viteze mari, iar când este nevoie, motorul electric asigură un surplus de putere (când se accelerează, de exemplu). Un sistem integral hibrid selectează inteligent cea mai adecvată sursă de energie, captând şi mai multă energie prin frânarea regenerativă pentru a încărca acumulatorul ce acţionează unul sau mai multe motoare electrice puternice aflate în maşină. Cel mai des, motorul cu ardere internă, motorul electric și cutia de viteze sunt cuplate de ambreiaje automate. Prima mașină hibrid-paralel produsă in masă și vandută in afara Japoniei este Honda Insight 1999.

Hibrid Paralel Partial

Un hibrid parţial în paralel utilizează sistemul Start-Stop ca un microhibrid şi motorul electric pentru suplimentarea motorului la accelerare. De regulă nu poate propulsa maşina numai cu motorul electric. Aceasta este acţionată de o baterie încărcată fie prin regenerarea forţei de frânare, fie de motorul care este supraturat la viteza de croazieră.

Aceste tipuri folosesc un motor electric , în general, compact ( de obicei < 20 kW ), pentru a asigura funcții auto-stop/start și pentru a oferi un plus de putere în timpul accelerării, și pentru a genera electricitate în faza de decelerare ( frânare cu recuperare de energie ) .

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tipuri de Sisteme de Propulsie Hibride.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 132 cuvinte
Nr caractere:
6 059 caractere
Marime:
1.23MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Electrotehnică
Predat:
la facultate
Materie:
Electrotehnică
Sus!