Studiul Unui Cuadripol Liniar Și Pasiv

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Determinarea experimentala si reprezentarea grafica a caracteristicilor de intrare I1=f1 (R2), P1=f2 (R2), cosf1=f3 (R2). Determinarea experimentala a parametrilor fundamentali prin incercarile de functionare in gol si in scurtcircuit.

Determinarea parametrilor fundamentali ai cuadripolului in functie de impedanta laturilor, masurate prin metoda industriala.

1p, 4p voltmetru de curent alternativ cu domeniul de masurare 150 V; 2p wattmetru electrodinamic cu domeniile 2. 5 si 150 V; 3p, 5p ampermetru de c. a cu domeniile 2A; R doua reostate de 30O/5A; R2 reostat cu 2 cilindri 190O/2A; Q intrerupator tripolar 380V/25A (pe tablou); 1Q intrerupator monopolar 220V, 1A; T autotransformator 220V/250V, 8A, 50 Hz; Efectuarea practica a lucrarii Determinarea experimentala si reprezentarea grafica a caracteristicilor de intrare I1=f1 (R2), P1=f2 (R2), cosf1=f3 (R2). Se realizeaza schema din figura 2 a, b cu intrerupatoarele Q, 1Q deschise, autotransformatorul pe pozitia de zero si reostatul R2 la valoarea maxima. Se inchide intrerupatorul Q apoi 1Q pe pozitia a, dupa care se fixeaza o tensiune de alimentare (cca 100V) indicata de voltmetrul 1p. se citesc indicatiile ampermetrului 3p, wattmetrului 2p, voltmetrului 4p si ampermetrului 5p, completandu-se linia intaia coloanele de la 1 la 4 ale tabelului.

Similar se procedeaza pentru liniile 2 si 5 ale tabelului, completate pentru diverse valori ale rezistentei reostatului R2 (recomandate de coloana 7). Rezultatele de calcul (coloanele 5 si 6) sunt date de relatiile: Dupa completarea tabelului cu valorile calculate se traseaza pe hartie milimetrica curbele caracteristice I1=f1 (R2), P1=f2 (R2), cosf1=f3 (R2). Determinarea experimentala a parametrilor fundamentali prin incercarile de functionare in gol si in scurtcircuit.

Se realizeaza schema din figura 2 a, c cu intrerupatorul Q si 1Q deschise, autotransformatorul T pe pozitia 0. Se verifica pozitia 0 (a) a intrerupatorului 1Q, se inchide intrerupatorul Q si cu ajutorul autotransformatorului T se fixeaza o tensiune indicata de voltmetrul 1p, astfel incat ampermetrul 3p sa indice cca 1A. Se citeste indicatia wattmetrului 2p si se consemneaza linia intaia a tabelului.

Se revine cu autotransformatorul T pe pozitia 0 si se trece intrerupatorul 1Q pe pozitia b, apoi se repeta procedura mentionata mai sus, completandu-se linia a doua a tabelului.

Se aduce iarasi autotransformatorul T pe pozitia de zero, se decupleaza intrerupatoarele Q si 1Q, dupa care se realizeaza schema din figura 2 a, d. Astfel se leaga cuadripolul invers, se alimenteaza la iesire intrarea fiind in gol.

Se inchide intrerupatorul Q, se reia procedura mentionata, completand linia a treia a tabelului.

Rezultatele de calcul (coloanele 6, 7, 8) sunt date de relatiile Impedantele complexe sunt date de relatiile: Determinarea parametrilor fundamentali ai cuadripolului in functie de impedantele laturilor, masurate prin metoda ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiul Unui Cuadripol Liniar Si Pasiv
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 034 cuvinte
Nr caractere:
18 635 caractere
Marime:
75.77KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Electrotehnică
Tag-uri:
cuadripol, masurare, scurtcircuit
Predat:
la facultate
Materie:
Electrotehnică
Sus!