Refacerea instalației electrice

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Trebuie spus de la inceput ca nu ne putem reface intreaga instalatie electrica noi insine sau impreuna cu un electrician, fie el si experimentat. Daca tot ne renovam casa, atunci trebuie sa apelam la o firma specializata in instalatii electrice, care, cu ajutorul planurilor imobilului, va proiecta intreaga instalatie electrica.

Cele mai intalnite renovari ale instalatiei electrice se fac la casele vechi din centrul orasului sau la cele care au "suferit" modificari ample de extindere pe verticala sau orizontala. Si va povestesc imediat de ce am inceput cu casele vechi.

De putin timp ocup o camera la parterul unei case cu etaj, situata la cateva minute de mers pe jos de parcul Carol. Casa este o constructie din perioada interbelica, plina de sarm, cu o curte interioara mica si cativa brazi. Este genul acela de constructie unde soarele patrunde destul de greu, ideala pentru naprasnica vara bucuresteana.

Numai ca daca fac putin abstractie de camerele spatioase si de locatia linistita, va pot spune ca multe elemente fundamentale de confort cam lasa de dorit. La fel se intampla si cu functionalitatea instalatiei electrice.

Desi casa are peste opt incaperi, chiar ieri am aflat ca singura priza din casa cu impamantare este cea de la mine din camera, lucru ce face imposibila functionarea masinii de spalat si a cuptorului cu microunde in acelasi timp, de exemplu. Intrerupatoarele sunt toate in afara camerei si la mare distanta de usa, unele becuri nu functioneza pentru ca unul din fire a suferit o degradare misterioasa prin perete, iar exemplele ar putea continua.

Orice lucrare de renovare trebuie executata din cele mai bune materiale, ce pot fi intretinute si protejate usor, iar performantele pentru care au fost proiectate se pot pastra multa vreme de la darea in folosinta. Ca si la apartamentele socialiste, instalatiile electrice ale caselor vechi au fost realizate in conditiile tehnice de atunci, iar in timp s-au degradat simtitor.

Tabloul de iluminat si distributie

Primul pas pe care trebuie sa-l faceti este contactarea unei firme specializate

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Refacearea Instalatiei Electrice.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
966 cuvinte
Nr caractere:
5 374 caractere
Marime:
26.94KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Electrotehnică
Tag-uri:
curent electric, retea, instalatie
Predat:
la facultate
Materie:
Electrotehnică
Sus!