Instalație de iluminat cu senzor

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1. DETECTIA ANTIEFRACTIE:
1.1 Principii de detectie - detectie pasiva/activa, unde mecanice, unde electro-magnetice (aplicatiile posibile in diferitespectre de frecventa )
1.2 Tipuri de detectoare: Contact magnetic, PIR, MW, geofonic, soc/vibratie, acustic/geam spart, ultrasonic, bariereIR/MW, detectoare dubla tehnologie ( PIR + MW, PIR + Ultrasonic, PIR + Geam spart ), detectoare anti-masking
2. ARHITECTURA SISTEMULUI DE SECURITATE
2.1 Concepte si terminologie: centrala, zona (tipuri de zone), partitie,coduri
3. PROIECTAREA SISTEMELOR DE SECURITATE
3.1 Descrierea elementelor ce contin proiectul ethnic
3.2 Reguli privind calculul energetic in vederea realizarii autonomiei.
4. PROGRAMAREA SISTEMELOR DE SECURITATE
4.1 Elaborarea procedurilor de operare a sistemului in functie de procedurile interne ale clientului
4.2 Programarea propriu-zisa
5. PROTECTIA PERIMETRALA
5.1. Analiza factorilor de risc si mediu

Extras din referat:

ARGUMENT:

Securitatea in acceptiunea generala este o necesitate primara a individului extinsa la diferite nivele organizationale. Una din modalitatile de asigurare a functiilor continute de conceptual generic de securitate este oferita de sistemele electronice desecuritate.

Ca functionalitate primara, un sistem de securitate poate fi

definit ca un ansamblu de dispozitive ce detecteaza si semnalizeaza o intruziune sau o stare de pericol asociata intrarii neautorizate in spatiul protejat.

Dezvoltarea capacitatii deprelucrare a informatiilor precum si a tehnologiilor de comunicatie au extins functiunile primare ale sistemului de securitate astfelincat, in prezent, pot fi monitorizate mai multe tipuri de evenimente ce descriu o situatie potentiala de pericol (ex. alarmele de tiptehnic sau medical).

Domeniul de aplicatie este extrem de vast: de la aplicatii rezidentiale la sisteme profesionale de inalta securitate. Infunctie de particularitatile obiectivului protejat ( cu referire deosebita la valorile ce trebuiesc protejate) gradul de complexitate alunui sistem poate varia foarte mult, insa principiile care stau la baza unui sistem electronic de securitate sunt aproape intotdeaunaaceleasi. Asigurarea securitatii nu este apanajul exclusiv al sistemelor de securitate electronica; pentru realizarea acestui deziderateste necesara imbinarea urmatoarelor elemente:

a. Realizarea detectiei

b. Evaluarea alarmei

c. Intarzierea actiunii intrusului prin masuri de securitate mecanice

d. Asigurarea interventiei (raspuns)

Acest ansamblu contine sisteme tehnice si umane. Pentru o eficienta corespunzatoare a intregului lant este necesar capersonalul care exploateaza sistemele precum si cel de interventie sa fie corespunzator pregatit pentru a putea opera corect si alua decizii rapide in conditii extreme de stres produse de aparitia unui eveniment.

In atributiunile inginerilor de sisteme de securitate intra urmatoarele activitati:

a. Stabilirea procedurilor de instalare rezultate din particularitatile obiectivului in conformitate cu proiectul de executie.

b. Controlul executiei si coordonarea activitatii de punere in functiune.

c. Identificarea necesitatilor clientului referitoare la procedurile de operare a sistemului si definirea corespunzatoare afunctiilor sistemului

d. Programarea sistemelor pe baza informatiilor rezultate din proiectul de executie si din analiza efectuata la punctul c.

e. Elaborarea sintetica a procedurilor de exploatare specifice obiectivului conform programarii sistemului de securitate

f. Instruirea personalului de exploatare si verificarea insusirii informatiilor prezentate prin efectuarea unor teste defunctionare.

g. Supervizarea activitatii de mentenanta a sistemelor instalate.

DETECTIA ANTIEFRACTIE

1.1 Principii de detectie

Realizarea detectiei unui eveniment se bazeaza pe identificarea si masurarea unor parametrii din mediu asociatievenimentului respective. In general, operatiunea de masurare presupune o interactiune intre doua sisteme, unul care contineparametrul ce urmeaza a fi masurat iar celalalt fiind cel care realizeaza operatia de masurare. Interactiunea se realizeaza fie princontact direct, fie prin intermediul unui camp.

Aplicatiile din domeniul sistemelor de securitate utilizeaza in prezent undeelectromagnetice si unde elastice dar nu este exclus ca in viitor sa se dezvolte si tehnologii bazate pe alte principii.

In domeniul undelor mecanice sunt utilizate urmatoarele domenii de frecventa:

- 4-6 Hz - detectoare geofonice sau seismice

(termenul seismic este utilizat in mod fortat deoarece domeniul defrecventa al unei unde seismice este cuprins intre 1,5 si 3,5 Hz)

- Zeci - sute de Herti - detectoare de vibratii

- 1- 10 Khz - spectrul acustic utilizat de detectoarele de geam spart

- 40-80 Khz - detectoarele de miscare ultrasonice

In domeniul undelor electromagnetice:

-Banda 10,5 Ghz (lungime de unda aprox. 3 cm ) si banda 24 Ghz (lungimea de unda aprox. 1 cm) - detectoare cumicrounde

-Domeniul de lungimi de unda 8-14 μm (radiatie infrarosie de joasa frecventa - domeniul termic) - senzori pasivi ininfrarosu ( cu un varf la 9,4μm)

Exista doua categorii de detectie: detectia pasiva si cea activa.

Detectia pasiva este cea care utilizeaza un parametru existent in mediul asociat evenimentului ce se doreste a fi detectat.Detectorul este un “observator tacut” al mediului.

Detectia activa presupune generarea unui parametru in mediul supravegheat a carui modificare este asociata cuevenimentul care se doreste a fi detectat.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Instalatie de Iluminat cu Senzor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
18 pagini
Imagini extrase:
18 imagini
Nr cuvinte:
4 235 cuvinte
Nr caractere:
27 412 caractere
Marime:
71.73KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Electrotehnică
Predat:
la facultate
Materie:
Electrotehnică
Sus!