Asigurarea calității

Extras din referat:

Prezentarea geneala a firmei

Increderea in marca Romstal s-a construit in timp. In prezent, compania este caracterizata de utilizatorii produselor drept lider de piata, sursa de produse moderne, companie serioasa si de incredere, cu o activitate intensa

Compania este certificata ISO 9001:2001 in domeniul importului si comercializarii echipamentelor pentru instalatii termo-hidro-sanitare, ceramica (gresie si faianta), corpuri de iluminat si echipament electric.

Romstal este membru fondator al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Centrale Termice

Cuprins

1.Prezentarea generala a firmei

2.Diagrama Pareto

3. Diagrama cauza – efect

4. Sistem organizatoric

5. Manualul calitatii

6. Intocmirea unui standard de firma

7. Elaborarea politicii in domeniul calitatii

8. Concluzii

Diagrama Pareto

Din studiile efectuate s-a constatat ca cele mai frecvente abateri de la calitatea prescrisa apar la prelucrarea corpului de robinet. Din acest motiv s-a analizat un lot de 1000 de bucati corpuri de robinet pentru care s-a determinat frecventa de aparitie a defectelor de fabricatie Din studiile efectuate rezulta ca principalele cauze care au determinat abateri de la calitate sunt:

Rugozitatea necorespunzatoare a suprafetei se datoreaza folosirii unui regim de aschiere neadecvat. In general, tehnologii de produs nu efectueaza calcule pentru determinarea parametrilor regimului de aschiere: adancime, avans, viteza.

Abaterile de simetrie a zitelor s-a datorat in mare parte ca verificatoarele folosite in timpul prelucrarilor mecanice au fost neperformante in sensul ca nu au avut precizia de masurare corespunzatoare;

Ovalizarile diametrelor zitelor au fost rezultatul repararii defectelor de turnare aparute in timpul prelucrarilor finale de finisare a zitelor intrucat remanierile s-au executat prin polizare manuala locala a zonelor sudate;

Distanta necorespunzatoare intre zite a fost cauzata de instabilitatea reglajului masinii si a sculei aschietoare, prin faptul ca la ficare piesa se face prinderea si desprinderea cutitului din suportul port-cutit;

Loviturile aparute pe suprafata canalelor de etansare au fost rezultatul manipularii neatente a pieselor atat in timpul prelucrarii mecanice de aschiere si maia les in timpul transportului intre ateliere.

Diagrama cauza - efect

Diagrama cauza – efect denumita si diagrama Ishikowa sau diagrama “Spinare de peste” are doua parti: o parte care ilustreaza cauzele si o alta parte care evidentiaza efectul.

- Efectele sunt definite in situatia data de caracteristicile de calitate cum sunt: rugozitatea unor suprafete, care in contact cu alte piese trebuie sa asigure o etansietate perfecta; abateri de simetrie si dimensionare la lite; ovalizari ale gaurilor de trecere, spire filet rupte, canale de etansare lovite.

- Cauzele sunt factorii care determina efectele. Factorii principali (materialele, masinile, metodele de lucru, muncitorii si mediu) se defalca in factori de grup si specifici.

Diagrama cauza-efect este utila:

- pentru intelegerea situatiei actuale, ea ajuta la revizuirea atenta a locului de munca si orienteaza gandirea asupra cauzelor;

- pentru a ajuta la studiu, la invatare, deoarece participand in grup, oamenii invata lucruri noi unii de la altii;

- pentru gestionarea factorilor. De fiecare data cand apare problema si se intocmeste diagrama cauza-efect se investigheaza cauza.Pentru a gasi cauza se investigheaza si se analizeaza toti factorii care aun legaturi cu prolema data.

- ca material tehnic cand se elaboreaza norme tehnice, norme de control, instructiuni de lucru.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Asigurarea Calitatii.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Marime:
328.15KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Electrotehnică
Predat:
la facultate
Materie:
Electrotehnică
Profesorului:
Mircea Nanu
Sus!