Tutorial Programare Atmel pentru LCD

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In general un program folosit de microprocesoarele din familia 51 trebuie sa interactioneze cu utilizatorii prin metode si dispozitive de iesire care sa fie usor interpretate de oameni. Una dintre cele mai comune dispozitive atasate la un 8051 este display-ul LCD. Cele mai utilizate LCD-uri sunt de 8x2, 16x2 si 20x2 caractere alfanumerice. Aceasta inseamna de 8, 16 si respectiv de 20 caractere pe 2 linii.

Din fericire, inca de la inceput firma Hitachi a impus un standard care a devenit foarte popular el ne permite sa comunicam cu marea majoritate a LCD-urilor, indiferent de producatorul acestora Acest standard permite comunicarea intre sursa externa si afisajul LCD prin intermediul unui controller HD44780U. Chiar daca diversitatea LCD-urilor este foarte mare in acest moment majoritatea firmelor produc microcontrolere compatibile cu limbajul standard.

HD44780U impune 3 linii de control si 4 sau 8 linii I / O pentru magistrala de date. Utilizatorul poate selecta daca ecranul LCD are un bus de 4 biti sau unul de 8 biti magistrala de date. Se observa simplu ce fel de magistrala are LCD-ul pe care il avem in functie de numarul de pini existenti :

10 sau 12 pini, magistrala este de 4 linii de date, 3 linii de control , 3 pini alimentare (masa, o sursa de 2.7-5 V pentru alimentarea logicii de comanda si un pin pentru alimentarea ecranului LCD) ; in general, fabricantul mai pune la dispozitie doi pini, pentru alimentarea iluminarii ecranului, care insa pot fi configurati si direct de pe placa de comanda a LCD-ului, aceasta insa, este o problema particulara a fiecarui tip de LCD si se gaseste in datele de catalog ale fabricantului.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tutorial Programare Atmel pentru LCD.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
21 pagini
Imagini extrase:
21 imagini
Nr cuvinte:
8 986 cuvinte
Nr caractere:
42 500 caractere
Marime:
53.83KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Electronică
Tag-uri:
programare, tutorial
Predat:
la facultate
Materie:
Electronică
Sus!