Senzorul cu principiu de funcționare pe baza fluorescenței R WT

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Introducere si principiu de operare

Rhodamina WT este un colorant rosu care este folosit adesea in studiile asupra curgerilor de apa. Cantitatea de specii in diferite puncte (orizontal si vertical ) in apa supusa examinarii este determinata prin folosirea caracteristiicii de fluorescenta a Rhodamine WT atunci cand este iradiata cu o lumina de o anumita lungime de unda si astfel senzorul YSI613 Rhodamina WT functioneaza pe acelasi principiu descris pentru senzorul 6025 pentru clorofila

In ceea ce priveste clorofila , Rhodamina WT manifest fluorescenta, cand este iradiata cu o lumina de o anumita lungime de unda, si astfel emite lumina de o lungime de unda mai inalta (sau de anergie mai mica). Abilitatea Rhodaminei WT de a manifesta fluorescenta este baza de functionare a tuturor fluorometrelor comerciale capabile sa masaoare anilitic in situ ( pe loc).

Fluorometrele de acest tip sunt date in folosinta de ceva timp. Aceste instrumente fac Rhodamina WT sa flouresceze prin emiterea unei raze de lumina de o lungime de unda potrivita , asupra mostrei de analizat si apoi masoara lumina, de lungime de unda inalta, care este emisa ca reszultat al procesului de fluorescenta. Majoritatea sistemelor cu Rhodamina folosesc diode de emisie luminoasa (LED) casursa pentru lumina de iradiere ce are un varf de lungime de unda de 540 nanometri. LED-urile cu aceasta caracteristica produc radiatii in spectrul vizibil cu lumina de culoare verde pentru ochi. La iradierea cu lumina verde, Rhodamina WT din apa emite lumina vizibila cu o lungime de unda mai mare decat cea a razei de excitatie , in alte cuvinte Rhodamina manifesta fluorescenta.Pentru a cuantifica aceasta fluorescenta , detectorul de sistem, este deobicei o fotodiodade mare sensibilitate ce este ecranata de un filtru optic ce restrictioneaza influenta luminii rosii.Filtrul micsoreaza(a) lumina de excitatie care este detectata atunci cand este refractata de particulele din apa si (b) interferenta datorata altor specii fluorescente cum ar fi clorofila din fitoplancton. Fara filtru, apa tulburata sau apa cu mult fitoplancton ar parea sa contina Rhodamina WT, desi nu se afla in apa deloc.

Calibrarea si efectul temperaturii

Soft-ul sondei ofera optiunea unor proceduri de calibrare intr-un punct, in doua puncte sau trei. Pentru majoritatea aplicatiilor, o calibrare in doua puncte la 0 si la 100 ug/L este suficienta. Cu toate acestea , pentru o acuratete maxima pe intreg intervalul 0-200 ug/L a senzorului, o procedura de calibrare in trei puncte poate mari relativ( cu putin) acuratetea senzorului. Important este faptul ca nu se ofera standarde pentru Rhodamina WT, dar sugereaza un furnizor pentru standarde utilizator-productie si , mai tarziu in aceasta sectiune , furnizeaza instructiuni pentru prepararea unei solutii care este de 100 ug/L in Rhodamina WT.

In timp ce efectul temperaturii asupra senzorului de Rhodamina si asupra componentelor electronice este redus, fluorescenta Rhodaminei WT se schimba semnificativ cu temperatura. Combinatia celor doi factori este luata in considerare automat de soft-ul sondei furnizand rezultate compensate in functie de temperatura.

Solutia standard de Rhodamina WT – Preparare si Uz

Atentionare!!! Inainte folosirii unei solutii concentrate de RhodaminaWT pentru prepararea standardelor, trebuie cunoscute cu acuratete instructiunile de folosire in siguranta , furnizate de producatorul acestei substante. De retinut este faptul ca numai personalul calificat poate ar trebui sa manevreze substante chimice.

Preparare

Sa se foloseasca urmatoarea procedura pentru a prepara solutia 100 ug/L care poate fi folosita pentru calibrarea senzorului de Rhodamina WT pentru uzul in teren.

1. Trebuie cantarit cu acuratete 0,500 grame din concetratul de 20% Rhodamina, transferati cantitativ lichidul vascos intr-un balon cotat de 1000 de mL si acesta trebuie umplut pana la gradatia superioara.Aceasta solutie contine 100 mg de RhodaminaWT pe mia de mL de apa.

Observații:

UNIVERSITATEA TEHNICA “GH. ASACHI” DIN IASI

FACULTATEA DE INGINERIE CHIMICA SI PROTECTIA MEDIULUI

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Senzorul cu Principiu de Functionare pe Baza Fluorescentei R WT.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
4 640 cuvinte
Nr caractere:
26 193 caractere
Marime:
132.30KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Electronică
Predat:
la facultate
Materie:
Electronică
Profesorului:
Igor Cretescu
Sus!