Satelit solar alimentat cu panouri fotovoltaice

Extras din referat:

Panourile fotovoltaice sunt dispozitive capabile sa transforme energia solara in energie electrica. Celula fotoelectrica permite conversia directa a energiei luminoase in energie electrica, principiul de functionare se bazeaza pe efectul fotoelectric.

Conversia este statica si nepoluanta, tocmai de aceea acest mod de producere a energiei electrice este unul ecologic. Elementul de baza dintr-un sistem fotovoltaic este reprezentat de celula solara. Procesul de transformare directa a luminii solare in curent electric poarta denumirea de fotovoltaic.

Aplicatiile energiei solare pot fi grupate in doua mari categorii primare:

producerea de apa calda menajera (ACM) si incalzirea spatiilor (domeniie in care energia solara isi gaseste cea mai larga aplicatie in prezent)

obtinerea de energie electrica.

Soarele produce energie de miliarde de ani.

Energia solara calatoreste spre Pamant ca radiatie electromagnetica foarte asemanatoare undelor radio, dar intr-o cu totul alta scala de frecventa. Energia transmisa de Soare in afara atmosferei terestre este de cca. 1367 W/m2. O parte din energie este absorbita in momentul trecerii prin atmosfera Pamantului. Acest fenomen are ca rezultat direct o cantitate de energie solara disponibila la nivelul solului de 1000 W/m2.

Intr-o zi senina, Soarele trimite pe Pamant o cantitate de energie de 5000 de ori mai mare decat necesarul mondial de energie. In orice moment al zilei, energia solara existenta, depinde in primul rand de conditiile atmosferice si de pozitia soarelui pe cer.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Satelit solar alimentat cu panouri fotovoltaice.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2017
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Marime:
296.50KB (arhivat)
Publicat de:
Silviu Nita
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Electronică
Tag-uri:
energie, sateliti, conversie
Predat:
Facultatea de Inginerie "Hermann Oberth" , Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu
Specializare:
Electronica aplicata EA
Materie:
Electronică
An de studiu:
IV
Profesorului:
Carmen Stanescu
Sus!