Măsurarea mărimilor electrice în curent alternativ

Cuprins referat:

Argument 4
A.Aparate feromagnetice 5
1.Principiul de functionare 5
2. Descrierea aparatului 5
3. Functionarea 7
4. Proprietati 8
5. Utilizari 9
B Aparate electrodinamice 10
1. Principiu de functinare 10
2. Descrierea aparatului 10
3.Functionarea 11
4. Utilizari 13
5.Proprietati 15
6. Prevenirea defectiunilor si remedieri 16
C. Aparate ferodinamice 16
D.Aparate cu redresor si aparate universale 17

Extras din referat:

Aparatele feromagnetice mai sunt cunoscute si sub denumirea de aparate electromagnetice sau aparate cu fier mobil.

1 Principiu de functionar

Aparatele feromagnetice functioneaza pe baza actiunii campului magnetic al unei bobine fixe parcurse de curentul de masurat asupra unor placute din material feromagnetic , care sunt atrase sau respinse in interiorul bobinei.

2. Descrierea aparatului

Asa cum s-a mentionat in principiul de functionare , pot exista doua variante constructive : cu atractie si cu respingere

Aparatul feromagnetic cu atractie ( figura 4.1) are dispozitivul pentru producerea cuplului activ compus dintr-o bobina fixa (1) , plata , in interiorul careia , la trecerea curentului prin bobina , este atrasa o piesa (2) din material feromagnetic , asezata excentric pe axul (3) al echipajului mobil Cuplul rezistent este produs de un singur ar spiral ( 6) , care are cu capat fixat pe axul echipajului mobil, iar pe celalalt-la corectorul zero (7) O data cu echipajul mobil se deplaseaza si acul indicator (4) care , impreuna cu scara gradata , formeaza dispozitivul de citire. Amortizorul (8) este pneumatic cu paleta.

Aparatul feromagnetic cu respingere ( figura 4.2) are dispozitivul pentru producerea cuplului activ compus dintr-o bobina fixa (1) de forma cilindrica si din doua placute din material feromagnetic dintre care o placuta (2) este fixata pe bobina , iar cealalta (3) este fixata pe axul (4) al echipajului mobil. La trecere curentului prin bobina , cele doua placute se magnetizeaza si se resping intre ele, dand nastere cuplului activ care pune in miscare echipajul mobil.Cuplul rezistent este produs de arcul spiral (7) , care are un capat montat la corectorul zero. Acul indicator ( 5) , fixat pe axul echipajului mobil, impreuna cu scara gradata foremaza dispozitivul de citire Amortizorul (6) este cu paleta.

La trecerea curentului electric prn bobina , piesele din material feromagnetic se magnetizeaza si sunt atrase sau respinse in interiorul bobinei.

Cuplul activ , care ia nastere si care pune in miscare echipajul mobil, este proportional cu patratul intensitatii curentului ce trece prin bobina:

Ma =KI2 (4.1)

Cuplul rezistent, creat de arcul spiral creste proportional cu unghiul de deviatie α(Mr=Dα)

La un moment dat , cuplul rezistent devine egal cu cuplul activ , obtinandu-se starea de echilibru ( Ma = Mr ). Inlocuind in ecuatia de echilibru expresiile celor doua cupluri , rezulta:

K I2 =Dα

Notand =K se obtine caracteristica statica de functionare a aparatelor feromagnetice :

α = K I2 (4.2)

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Masurarea Marimilor Electrice in Curent Alternativ.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Marime:
264.97KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Electronică
Predat:
la facultate
Materie:
Electronică
Sus!