Echipamente pentru comunicații radio

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Semnale ASK

Semnalele ASK sunt folosite în telegrafia multiplă de audiofrecvenţă (telegrafie armonică) cu modulaţie de amplitudine TA – MA. În acest caz, purtătoarea este o undă sinusoidală cu o anumită frecvenţă (frecvenţă purtătoare), iar semnalul modulator corespunde unei succesiuni de impulsuri, astfel că semnalul purtător este transmis pe perioada cât aceste impulsuri sunt pozitive (DATE=1) şi întrerupt în intervalul când ele sunt negative sau zero (DATE=0), aşa cum se arată în figura 5.4.

Să considerăm semnalul modulator de forma unui tren de impulsuri rectangulare, cu coeficientul de umplere r, de tipul celui reprezentat în figura 5.5.

Dezvoltând semnalul modulator în serie Fourier obţinem:

(5.1)

unde este coeficientul dezvoltării în serie Fourier.

(5.2)

(5.3)

Având în vedere simetria de tip par, poate fi scris ca:

(5.4)

unde: (5.5)

Notând rezultă:

(5.6)

Spectrul lui pentru , este reprezentat în figura 5.6. Se observă că anvelopa liniilor spectrale este dată de funcţia sinc(rfT).

Modulatorul MA fiind în esenţă un circuit de multiplicare, semnalul ASK obţinut prin multiplicarea purtătoarei cu semnalul modulator este deci de forma: . Spectrul semnalului ASK, aplicând teorema translaţiei frecvenţei, devine:

(5.7)

şi este reprezentat în figura 5.6 pentru cazul particular al semnalului modulator tip undă rectangulară cu coeficient de umplere r. Dacă semnalul modulator degenerează într-o sinusoidă, de exemplu introducând un FTJ pe intrarea modulatorului MA, se obţine un semnal sinusoidal, care este analogic (figura 5.7).

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Echipamente pentru Comunicatii Radio.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
1 321 cuvinte
Nr caractere:
8 945 caractere
Marime:
293.77KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Electronică
Predat:
la facultate
Materie:
Electronică
Sus!