Comunicații prin Satelit și Radioreleu

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

INTRODUCERE 3
1 Scurt istoric comunicatii satelit 4
1.1 Evolutia comunicatiilor prin satelit 6
2 Aspecte generale privind sistemele de comunicatie prin radiorelee si prin sateliti 8
2.1 Generalitati privind radioreleele si satelitii de comunicatii 8
2.2 Terminologie 8
2.3 Principiile radiocomunicatiilor prin RR si CS 9
2.4 Tipuri de comunicatii prin RR si CS 11
2.5 Global Positioning Satellites (GPS) 13
2.6 Clasificarea orbitelor 16
2.7 Tipuri de sateliti artificiali 22
CONCLUZIE 25
BIBLIOGRAFIE 26

Extras din referat:

Referatul realizat se refera la analiza detaliata a sistemelor de comunicatii prin satelit si radioreleu.

Pentru o intelegere mai eficace, in acest referat am tinut sa urmez un algoritm de descriere a sistemelor de comunicatii prin satelit si radioreleu.

In primul compartiment am analizat un scurt istoric despre acest domeniu si totodata am trecut la o analiza in dependenta de axa timpului a comunicatiilor satelit si radioreleu. Pentru o claritate in ceea ce tine de notiunile utilizate pe parcursul referatului am tinut sa enumar si sa explic citeva terminologii legate de acest domeniu. O analiza a schemei de structura generalizata a sistemului de comunicatii satelit si radioreleu am facut-o in compartimentul "Principiile radiocomunicatiilor radioreleu si satelit". Dupa cele enumerate am observat o varietate foarte mare a comunicatiilor satelit si radioreleu, iar pentru a le enumera am folosit compartimentul "Tipuri de comunicatii prin RR si CS". O aplicatie care foloseste foarte des atit peste hotare cit si la noi in tara sunt navigatoarele, o analiza GPS am facut-o in compartimentul "Global Positioning Satellites". In dependenta de aplicatiile satelitilor acestia sunt plasati la diferite distante fata de centru pamintului si au si diferite forme de rotatie in jurul pamintului. Toate acestea au fost analizate in compartimentul "Clasificarea orbitelor". De asemenea dupa destinatie mai avem si mai multe feluri de sateliti, acest factor a fost descris in compartimentul "Tipuri de sateliti artificiali."

Referatul este format din 26 pagini, 12 figuri.

1 Scurt istoric comunicatii satelit

Primul satelit artificial al Pamantului a fost Sputnik, lansat in 1957 de catre URSS. Astazi cea mai mare constructie aflata in spatiu este Statia Spatiala Internationala, care este permanent locuita de 3 astronauti si orbiteaza Pamantul la o altitudine de circa 350 km. Alte nave spatiale au devenit sateliti artificiali dupa ce au ajuns la destinatie (sondele de tipul MRO, aflate in orbita martiana, sonda Cassini (Saturn), Galileo (pana in 2003 a orbitat sistemul jovian) etc. La momentul actual pe orbita Pamantului sunt plasati 975 sateliti artificiali functionali sau nefunctionali.

Primul satelit artificial, "Sputnik-1" a fost lansat de URSS la 4 octombrie 1957, de pe cosmodromul Baikonur, cel mai vechi cosmodrom din lume, aflat in Kazahstan. El a efectuat 1410 rotatii in jurul Terrei, timp de 94 de zile, dupa care a intrat in atmosfera terestra si s-a dezintegrat prin ardere.

Bibliografie:

1. http://www.exact-learning.com/blog/page/2/

2. http://www.scientia.ro/stiinta-la-minut/48-scurta-istorie-descoperiri-stiintifice/2467-satelitii-artificiali-scurta-introducere.html

3. http://www.utgjiu.ro/ing/aut/catedra/grofu/X_RSC%202009-2010/Partea%20IV.pdf http://www.locuradigital.com/antenas_wifis/sirio_sdc_24_15.htm

4. http://ftp.utcluj.ro/pub/users/dadarlat/master-anVII/curs4-com-sateliti.pdf

5. http://www.bucovina-forestiera.ro/2000/1/lucau.pdf

6. http://hdsatelit.blogspot.com/2013/03/ce-inseamna-lnb-factor-de-zgomot-si.html

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Comunicatii prin Satelit si Radioreleu.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
26 pagini
Imagini extrase:
26 imagini
Nr cuvinte:
6 156 cuvinte
Nr caractere:
31 278 caractere
Marime:
783.71KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Electronică
Tag-uri:
sateliti artificiali, statia spatiala
Predat:
la facultate
Materie:
Electronică
Sus!