Automated Teller Machine

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Introducere.

Reţelele informaţionale au căpătat o mare răspândire în ultimii ani şi sunt utilizate pe larg practic în fiecare domeniu al activităţii oamenilor. Pe larg sunt utilizate aşa fel de servicii ca poşta electronică, audioconferinţă şi etc, la fel apar şi servicii noi videotelefon, videoconferinţă, poşta video şi etc. Realizarea acestor servicii necesită dezvoltarea noilor tipuri şi principii de funcţionare a reţelelor informaţionale.

Nivelul cerinţelor către sistemele şi reţelele de telecomunicaţii creşte în permanenţă din următoarele cauze:

- creşterea numărului de utilizatori,

- creşterea numărului serviciilor, în care este cointeresat utilizatorul,

- creşterea cerinţelor către nivelul de calitate de deservire, şi anume de transmitere garantată a unor volume mari de informaţie.

O parte mare de servicii aşteptate sunt serviciile cu acordarea complexă a informaţiei, aşa fel de servicii sunt numite de ITU-T ca multimedia.

Statistica arată [1] că creşterea medie anuală a volumului reţelelor telefonice alcătuieşte 4 5 %, a reţelelor de transmitere a datelor 20 25%, a reţelelor locale 50% şi mai mult. Ca exemplu traficul reţelei globale Internet creşte în fiecare lună cu 20 25%.

Introducerea tehnologiei multimedia reprezintă începutul următoarei etape de integrare în sistema de telecomunicaţie.

Prima etapa este legată de integrarea sistemelor de transmitere şi comutaţie pe baza tehnicii digitale, realizarea reţelelor digitale integrate (IDN).

Etapa a doua, realizarea reţelelor digitale de banda îngustă cu integrarea serviciilor (ISDN-N). N-ISDN foloseşte o lărgime de bandă de n x 64 kbit/s până la maxim 2 Mbit/s.

Etapa a treia se consideră integrarea diferitor terminale într-un dispozitiv, implementat pe baza calculatorului.

Cu toate acestea, introducerea serviciilor multimedia pune un şir de restricţii cu privire la utilizarea reţelelor de telecomunicaţie:

- utilizarea reţelelor telefonice analogice şi modemelor contemporane nu este posibilă ca urmare a faptului că ele nu acordă calitatea necesară pentru transmiterea datelor video şi sunetului;

- ISDN-N asigură transmiterea numai a sunetului de calitate medie, a imaginilor statice (monocrome sau cu o gamă digitală îngustă) şi transmiterea video a semnalelor de calitate joasă;

- Realizarea tehnologiei multimedia este posibilă în reţelele cu buferizarea intermediară, ca exemplu în Internet este posibilitatea de a accepta informaţia video, dar nu putem obţine imaginea de calitate înaltă şi stereo emisie;

- Reţelele Frame Relay sunt optimizate pentru transmiterea datelor şi se caracterizează prin valori mari şi varietate a reţinerilor şi permit pierderea cadrelor, ceea ce limitează utilizarea lor pentru aplicaţii de tip multimedia;

Viteza maximală ce poate fi oferită de ISDN-N este 2 Mbit/s, însă transmiterea video semnalului de calitate înaltă şi interconectarea reţelelor locale necesită viteze mai mari.

Faptul că în ultimii ani are loc dezvoltarea fibrei optice, ca mediu de transmitere a informaţiei, ne permite să atingem viteze de 155 Mbit/s, 622 Mbit/s, 2,5 Gbit/s şi mai mari.

O nouă tehnologie care a fost evaluată de CCITT/ITU-T, este B-ISDN care permite utilizarea vitezelor înalte de transmitere.

Serviciile ce pot fi oferite de B-ISDN sunt prezentate în figura 1:

Convorbiri – se iau în vedere atât convorbirile telefonice, cît şi cele de video conferinţă şi alte metode inclusiv şi cu ajutorul calculatorului;

Poşta electronică – atât în format de text cît şi în video, audio de calitate înaltă;

Observații:

despre ATM

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Automated Teller Machine.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
99 pagini
Imagini extrase:
99 imagini
Nr cuvinte:
22 131 cuvinte
Nr caractere:
131 136 caractere
Marime:
285.38KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Electronică
Predat:
la facultate
Materie:
Electronică
Sus!