Măsurarea Energiei Cu Contorul De Inducție

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Studiul functionarii aparatelor de inductie, masurarea energiei si verificarea contorului de inductie monofazat.

R1 =440 (/1, 3 A; R2 = 2 x 30 (/5 A (legate in serie); Ls inductanta de sarcina variabila bornele 1-3 respectiv 1-4; Wh contor de inductie monofazat cu parametrii: Un = 220V; In = 5A; Cn = 1200 rot/kWh ? Kn 3000 Ws/rot; 2. 1. Verificarea la mersul in gol: Se intrerupe curentul de sarcina (K deschis). Discul contorului trebuie sa se roteasca mai mult de o tura daca tensiunea ap1icata (reglat pe voltmetru) este 90% Un = 198 V apoi 110%Un = 242V. La sfarsit se reduce tensiunea Ia zero.

2. 2. Verificarea sensibilitatii Se inchide intrerupatorul K.

Se regleaza tensiunea nomina1a, si curentul egal cu 1%In=0, 05A cu sarcina put rezistiva. Contorul trebuie sa aiba o functionare continua si uniforma.

2. 3. Verificarea preciziei: Intrerupatorul K inchis. Se realizeaza o sarcina pur rezistiva cu reostatul R1 si se regleaza tensiunea nominala si curentul la 0 valoarea de =1A. Se citeste indicatia wattmetrului si datele se trec in tabel.

Cu ajutorul cronometrului se va masura timpul tm in care discul contorului face n rotatii. Valorile se trec in tabel in coloanele corespunzatoare. La sfarsit se reduce tensiunea Ia zero.

In mod asemanator se va proceda cu reostatul R2, curentul de sarcina fiind acum =5A. Valorile masurate se trec in tabel, apoi se reduce tensiunea la zero.

Se vor realiza sarcini inductive folosind de inductivitatea variabila Ls. In primul caz se leaga rezistenta de sarcina R2 in serie cu bornele 0-3 a lui Ls si se procedeaza ca mai inainte. Curentul trebuie sa fie I < 3A. In final se realizeaza o sarcina pur inductiva, folosind bornele 0-4 ale inductivitatii Ls. Se procedeaza ca in cazurile precedente. Curentul nu trebuie sa depaseasca valoarea de 2A. La terminarea lucrarii se reduce tensiunea si se deschide intrerupatorul K.

Restul valorilor din tabel se calculeaza.

Puterea aparenta: S=UI[VA]; Energia consumata in realitate: W=Ptm[kW]; Timpul calculat tc se determina din relatia: tc=nKn/P unde n este numarul de rotatii de disc; Kn constanta contorului [Ws/rot]; P puterea masurata [W], tm este timpul masurat de cronometru in timp ce discul efectueaza cele n rotatii, in care Kn este dat, n si P sunt cele din tabel.

Factorul de putere se calculeaza folosind expresia: cos (=P/S. K este constanta reala a contorului, se determina cu relatia de mai sus, inlocuind tm pentru tc, iar celelalte marimi sunt in tabel.

Aceasta valoare a constantei K se compara cu Kn determinata din Cn, constanta inscrisa pe contor.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Masurarea Energiei Cu Contorul De Inductie - Varianta 1
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
560 cuvinte
Nr caractere:
2 906 caractere
Marime:
18.34KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Electromecanică
Tag-uri:
curent, tensiune
Predat:
la liceu
Sus!