Wolfgang Amadeus Mozart

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Compozitorul austriac Wolfgang Amadeus Mozart, unul dintre cei mai mari creatori din istoria muzicii, s-a nascut la Salzburg (localitate din pitoreasca regiune Tirol), in anul 1756. Primele indrumari muzicale le primeste de la tatal sau, Leopold Mozart, violonist si compozitor.

Geniul sau muzical, de o exceptionala precocitate, unica in istoria muzicii, s-a manifestat atat in creatie, cat si in interpretare (sustine concerte triumfale in diferite orase europene, inca de la varsta de sase ani). In scurta sa viata a compus numeroase capodopere in toate genurule muzicale: 41 simfonii, dintre care se remarca ultimele trei, zeci de concerte pentru diferite instrumente, numeroase opere (Rapirea din Serai, Nunta lui Figaro, Don Giovani, Flautul fermecat), piese instrumentale si vocale.

Inepuizabila fantezie melodica, aparenta usurinta de a compune sunt dublate de o imensa munca: Se inseala cine crede ca arta mea mi-a fost usoara. Nimeni nu si-a dat atata osteneala ca mine in studiul compozitiei. Seninatatea, puritatea, farmecul muzicii sale ascund un intens dramatism, asemeni unui zambet printre lacrimi.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Wolfgang Amadeus Mozart - Varianta 2
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
1 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
201 cuvinte
Nr caractere:
1 048 caractere
Marime:
7.80KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Educatie Muzicală
Predat:
la gimnaziu
Sus!