Paraziții - Jos cenzura

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Pe piata muzicala din Romania s-a lansat un maxi-single al trupei Parazitii, care deja a incins spiritele. Jos Cenzura! este un protest lansat impotriva cenzurii din audiovizual si din presa scrisa.

In videoclipul piesei, absolut incendiar, apar, pe langa membrii formatiei Parazitii, Ombladon, Cheloo si Freaka da Disk si oameni de presa sau artisti care, de-a lungul carierei, s-au distins prin pozitia lor impotriva ingradirii libertatii la opinie. Andrei Gheorghe, Mircea Toma, Radu Moraru, Adrian Despot, Jean Lorin Sterian si membrii trupei La Familia au facut astfel front comun impotriva cenzurii, semnand, simbolic, acest protest al formatiei Parazitii.

Nota de senzational a videoclipului este data, in mod incontestabil, de special guest star-ul Larry Flynt, fondatorul revistei Hustler, care condamna, in mod vehement, cenzura si ingradirea liberei exprimari. Totul are un pret, iar pretul pe care trebuie sa-l platim pentru a trai intr-o societate libera se numeste toleranta. Trebuie sa toleram ce se petrece in jurul nostru pentru a putea fi cu adevarat liberi, a declarat Larry Flynt in mesajul sau filmat special pentru acest videoclip. Intalnirea intre renumitul editor american si formatia Parazitii a fost intermediata de catre directorul Hustler Romania, Horia Tabacu.

Maxi-single-ul, editat in conditii de exceptie, care este insotit si de videoclipul difuzat deja de majoritatea posturilor TV muzicale, are ca prezentare originala si un afis in care Andrei Gheorghe este rastignit pe cruce, infasurat intr-un drapel. De fapt, aceasta imagine se vrea a fi o stilizare a afisului filmului memorabil People vs. Larry Flynt, o alta productie anti-cenzura. In fapt, revolta si protestul celor de la Parazitii s-a declansat de anul trecut, cand CNA a interzis piesa Bad Joke si, mai mult decat atat, a amendat posturile de televiziune MTV, Prima TV si Atomic TV, cu cate 50 de milioane de lei, pentru ca au difuzat aceasta piesa.

Intrebat ce parere are in legatura cu acest nou maxi-single, Ralu Filip, presedintele CNA, a declarat: ca impresie generala, consider ideea promovata de acest nou album ca pe o chestiune pur comerciala, pentru ca din alt punct de vedere este neacoperita in realitate. Initial, CNA a trimis o scrisoare posturilor de radio si televiziune prin care le-a rugat sa nu promoveze productiile muzicale care prezinta drogul ca o solutie de a depasi o problema e viata, drogul ca pe ceva pozitiv si util in viata omului. Ulterior, in urma dezbaterilor avute cu radiodifuzorii, Consiliul a modificat decizia privind protectia minorilor si a instituit o interdictie legala, interdictie care se regaseste si in codul de auto-reglementare al ARCA, pe care l-au semnat posturi de radio si tv din Romania. Amenda la care fac referire producatorii albumului este o insumare de amenzi date postului Prima, Atomic si MTV care, dupa ce s-a schimbat decizia noastra si dupa ce aceste posturi au semnat codul propriu de reglementare, au difuzat ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Parazitii Jos Cenzura
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
611 cuvinte
Nr caractere:
3 232 caractere
Marime:
7.71KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Educatie Muzicală
Predat:
la gimnaziu
Sus!