Arhitectură, muzică și literatură

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Dupa cel de-al doilea razboi mondial inovatia francmasonica s-a extins la arhitectura, scria parintele Leonard Feeney, unde formele traditionale ale locuintelor au fost inlocuite cu "forme functionale", care sa satisfaca nevoile biologice in modul cel mai evident posibil. Si aceste cuburi joase de ciment si sticla in care ne satisfacem nevoile biologice sunt mobilate cu obiecte asemanatoare. Walter Gropius, finantat de Arnold Schoenberg (compozitorul atonalist), Franz Werfel (scriitorul) si Albert Einstein (geniu declarat) au infiintat comuna de artisti a scolii de arhitectura Bauhaus, care s-a mutat dupa 1933 la Cambridge, in Anglia. Discipolul sau Laszlo Moholy-Nagy a deschis o sucursala la Chicago, care a rezolvat o problema esentiala a plutocratiei: construirea staulelor pentru vitele cu fata umana. Si asa s-au nascut "blocurile muncitoresti", numite in Statele Unite "proiecte de cazare", pepiniere de crima si insalubritate, scrie parintele Feeney.

Multi cred ca atunci cand Nicolae Ceausescu demola satele, bisericile si monumentele arhitectonice ale Romaniei, o facea din dementa si nu la ordin. Dar demolarea satelor, infometarea romanilor, demolarea bisericilor, au fost conform programului francmasonic de la care Ceausescu n-a deviat; si n-a fost lichidat pentru acele fapte, ci pentru cu totul altceva. Si nu pentru ca marilor bancheri le-a fost mila de poporul roman, ca tremura de frig iarna, ci pentru ca s-a lacomit si a platit datoriile externe ale Romaniei, refuzand astfel sa mai plateasca dobanzile care umfla cuferele casei Rothschild.

Este clar ca programul de demolare al ambiantei arhitectonice a civilizatiei crestine europene este global, nu specific lui Ceausescu, si poate fi urmarit cu usurinta in occident. Planul francmasoneriei internationale este sa transforme civilizatia de tip european crestin, in care individul este dotat cu liber arbitru si este responsabil pentru actele sale, intr-o tiranie globala in care plebea, gloata, vitele cu fata umana, cei multi, traiesc in comun, in cirezi conduse de "tehnocrati", adica de o patura birocratica privilegiata care executa ordinele directoratului si sunt rasplatiti cu un nivel de trai putin mai ridicat decat al gloatei. In America, aceasta societate a viitorului, a Noii Ordini Mondiale, este numita "plantatia globala" (the global plantation), caci asa traiau sclavii pe plantatiile de bumbac, dormind in dormitorul comunal, mancand de la cantina, facand ce li se spune. In Uniunea Sovietica si in tarile socialiste, asa traiau membrii de partid si de nomenclatura. Cine nu-si aduce aminte ce bine era "la comun", cu baia si bucataria comune mai multor familii? Francmasonul Ceausescu darama satele si bisericile ca sa extermine crestinismul si civilizatia lui si sa transforme taranii in sclavi care traiesc "la bloc", "la comun".

Diferenta dintre viata goimilor, a vitelor cu fata umana, in plantatia globala, si viata crestinului de tip european nu e imediat vizibila. Mai mult, la prima vedere, viata cirezii pare mai prospera decat a omului liber. Statele Unite ale Americii se indreapta spre socialism, caci numai socialismul pare americanilor capabil sa vindece relele sociale - somajul, saracia, foametea, lipsa de ingrijire medicala. Tot socialiste sunt guvernele Marii Britanii, Frantei, Canadei. Iata cum este descris socialismul de catre unul care il cunoaste bine: Viktor Suvorov, fost inalt ofiter in armata sovietica:

"Marele ideal al socialismului e simplu si poate fi inteles de oricine.

Societatea este construita pe baze rationale. Somajul nu mai exista. Ingrijirea medicala este gratuita si mancarea, in cantitati rezonabile, este gratuita. Fiecare om are o camera separata cu lumina si ventilatie. Apa, canalizarea si incalzirea sunt gratis. Tot omul are dreptul la timp liber. Nu exista impartire in bogati si saraci. Toata lumea are haine confortabile si solide, potrivite cu anotimpul - si hainele sunt, desigur, tot gratuite. Si toti sunt egali in fata legii.

Ai sa spui ca este doar un vis frumos si ca nimeni n-a reusit sa construiasca socialismul pur. Aiurea. In fiecare tara exista deja insule de socialism pur, neintinat, in care fiecare din aceste conditii este indeplinita.

Exista o inchisoare in orasul vostru? Daca da, du-te si uita-te la ea - si ai sa vezi o societate in care toti oamenii au mancare, au de lucru si in care hainele, locuinta si incalzirea sunt pe gratis.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Arhitectura, muzica si literatura.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
6 084 cuvinte
Nr caractere:
33 859 caractere
Marime:
28.13KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Educatie Muzicală
Tag-uri:
arhitectura, muzica, literatura
Predat:
la gimnaziu
Sus!