Organizarea unei Competiții de Tenis de Câmp - Promovarea Copiilor prin Mijloace Netradiționale

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Tenisul este un sport de excepţie. Atât la nivel de performanţă, cât şi atunci când îl practicăm ca hobby cu prietenii sau familia, tenisul implica un mod sănatos, chiar frumos, de viaţă. Este un sport care îţi dezvoltă agilitatea, viteza, rezistenţa, spiritul de competiţie, fair-play-ul. Este activitatea ideala prin care copiii îşi fac prieteni noi, îşi dezvolta aptitudinile sociale şi interpersonale, învaţă cum să rezolve singuri probleme, cum să fie responsabili şi să înveţe din greşelile lor, cum să înveţe să piardă sau / şi să câştige, cum să se bucure de o victorie, sau să treacă cu capul sus printr-o înfrangere. Dar, mai mult decât orice, copiii vor avea oportunitatea de a se simţi bine printre mingi, rachete, şi mulţi prieteni de aceeaşi vârstă cu ei. Şi, nu în ultimul rând, tenisul va aduce pe taţi, mamici, frati, surori, bunici mai aproape de micii lor tenismeni - fie că îi vom ajuta să îşi aleagă racheta de tenis sau gripul potrivit, fie că vom asista la antrenamentele lor de formare sau, de ce nu, fie că îi vom aplauda cândva din tribunele Roland Garros.

Scopul acestei competiţii este să promoveze sportul în rândul copiilor şi poate trage un semnal de alarmă în rândul parinţilor. Cred că prin astfel de competiţii putem contracara tendinţa copiilor de a-şi petrece o mare parte din timpul liber în faţa televizorului sau a calculatorului, în timp ce sportul şi mişcarea în general nu mai reprezintă o prioritate pentru ei.

Spre deosebire de alte abordări, această competiţie aduce un plus la capitolul distracţie pe teren, însă nu o face în detrimentul elementelor care compun jocul de tenis, astfel încât caracterul realistic se pastrează, inclusiv în ceea ce priveşte ideea de competiţie şi meciurile în sine.

Cu toate că tenisul adevărat înseamnă competiţie, scopul acestei competiţii nu este, însă, acela de a încorona campioni sau a stabili ierarhii, ci de a-i ajuta pe copiii cu varsta până în 10 ani să deprindă strategia şi tactica jocului. Concret, cu cât vor disputa mai multe meciuri, cu atât vor ajunge să cunoască mai multe despre tenis.

Locul de desfaşurare al competiţiei

Club: Winners Tennis Club.

Adresa: Parcul Rozelor (în spatele Parcului Sportiv Iuliu Haţieganu – fost Babeş), Cluj-Napoca.

Organizator: Petric Ioan

Telefon: 0743969***

E-mail: office@winners-tennis.ro

Perioada competiţiei: 02.06.2011

Data limită de înscriere la competiţie: 01.06.2011

Organizarea competiţiei – Cupa “Voinicelul”

Pentru a putea organiza competiţia, clubul are nevoie de o dotare corespunzatoare, diferită de cea specifică tenisului standard. Atât în privinţa suprafeţei de joc, cât şi a mingilor şi a rachetelor, intervin elemente aparte, ce vin în întampinarea parintelui dornic de a-şi vedea copilul progresând rapid.

Observații:

UNIVERSITATEA “BABEŞ-BOLYAI” CLUJ-NAPOCA

FACULTATEA DE EDUCAŢIE FIZICĂ ŞI SPORT

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Organizarea unei Competitii de Tenis de Camp - Promovarea Copiilor prin Mijloace Netraditionale.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 368 cuvinte
Nr caractere:
6 796 caractere
Marime:
122.79KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Educație Fizică
Predat:
la facultate
Materie:
Educație Fizică
Profesorului:
Petric Ioan
Sus!