Istoria Gimnasticii Ritmice în România

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Gimnastica Ritmica a aparut in ani ’30 in Uniunea Sovietica,un sport creeat exclusiv pentru femei.

Federația Internațională de Gimnastică este organismul de conducere pentru gimnastica din întreaga lume.

Fondată în 1881, aceasta este cea mai veche stabilit internațional federației sportive din întreaga lume și a participat la Jocurile Olimpice de la renasterea lor în 1896.

Prima competitie de Gimnastica a avut loc in anul 1936 ,unde au participat aproximativ 70 de gimnaste cu un program altacatuit din exercitii libere( fara obiect,cu obiectiv,in combinatie cu un character de dans.In programul concursuriilor ,continutul si modul de efectuare al exercitiilor era dominat de elemente artistice,teatrale folosindu-se de diverse efecte luminoase.Dar radaciniile gimnastici ritmice cunoscute pe plan mondial sunt mult mia adanci astfel ,in cadrul Jocuriilor Olimpice de la Amsterdam din 1929, desi gimnastica feminina nu a figurat in programul competitional ,s-a oraganizat e evolutie internationala,demonstrativa pe echipa,programul ethnic fiind alcatuit din doua exercitii de ansamblu cu obiecte liber alese si unul fara obiecte portative.

Federația Internațională de Gimnastică reglementează 7 discipline: Gimnastica pentru toți, bărbați artistic, femei artistice, ritmică, trambulină, aerobic si acrobatice. Se numără 4 Sindicatele și 130 de federații naționale afiliate și se mândrește cu un personal de 25 de persoane, la sediul său internațional de la Lausanne (Elveția), orașul gazdă al Comitetului Internațional Olimpic.

Din anul 1984, gimnastica ritmica este disciplina Olimpica. Romania, reprezentata in acel an, la Los Angeles, de gimnasta Doina Staiculescu, obtine medalia de argint. Palmaresul international este intregit de gimnasta Irina Deleanu, prin obtinerea medaliilor de bronz, la Campionatele Europene si Mondiale.

Prin aducerea in prim-plan a gimnasticii ritmice, singura disciplina exclusiv feminina, se vrea o promovare in randul tinerelor din zilele noastre, a frumosului, a bunului gust, a educarii mintii si trupului, pentru o viata mai buna, mai sanatoasa.

Gimnastica contribuie prin toata activitatea sa la sănătatea personală, de fitness și bunăstare - fizică, socială, intelectuală și psihologică.Gimnastica ritmica este acompaniata de muzica. Acesta oferă experiențe estetice în circulație pentru participanți și spectatori oferind în același timp posibilitatea de a se concentra pe produse care sunt de interes special într-un context național și cultural.

Acest lucru face ca gimnastica una dintre cele mai mari organizații sportive contribuie la nivel mondial de sanatate, fitness și bunăstarea în lume!

Din anul 1984, gimnastica ritmica este disciplina Olimpica. Romania, reprezentata in acel an, la Los Angeles, de gimnasta Doina Staiculescu, obtine medalia de argint. Palmaresul international este intregit de gimnasta Irina Deleanu, prin obtinerea medaliilor de bronz, la Campionatele Europene si Mondiale.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Istoria Gimnasticii Ritmice in Romania.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 188 cuvinte
Nr caractere:
7 458 caractere
Marime:
182.08KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Educație Fizică
Predat:
la facultate
Materie:
Educație Fizică
Profesorului:
Popescu Doru
Sus!