Previzualizare referat:

Extras din referat:

Înotul

Înotul este o mișcare de deplasare a oamenilor sau a animalelor prin apă, de obicei fără nici un fel de asistență artificială.

Acest sport este foarte agreat de către adeptii sai pentru că reprezinta o manieră ideală de relaxare si de tonifiere musculară. Avantajul principal al acestuia este că se poate practica oricând pe parcursul anului, atât în aer liber la mare sau in bazine descoperite, cât si în săli acoperite.

Stilurile de înot consacrate sunt crawl, bras, stilul fluture şi înotul pe spate. Fiecare stil de înot are grade de dificultate diferite şi antrenează anumite grupe de muschi, stimulând diferit rezistenţa respiratorie.

Bras:

Pozitia este de decubit ventral, pe burta, se ţin picioarele îndoite lateral şi se realizeaza miscari circulare, asemănătoare cu mişcările broaştei în apă. Braţele se duc întâi în faţa, cu palmele apropiate, întoarse spre exterior, apoi se îndepărtează pe lateral, urmând o apropiere puternică şi rapidă a coatelor, (astfel înaintarea se face cu mai multa viteza). Mânile se întind înainte în faţa capului. Mişcările mâinilor trebuie sa fie coordonate odata cu cele ale picioarelor.

Acest stil intareste in special musculatura posturala, evitand problemele de spate.

O ora de inot in acest stil arde aproximativ 250 calorii.

Craul:

Din decubit ventral se ţine capul în apă, cu ochii deschisi, timp in care se expira sufland aerul in apa. Mişcările braţelor sunt alternative. Se porneste cu bratul drept intins in fata, iar stingul executa o miscare circulara, cotul fiind usor indoit, palma in forma de caus, cu concavitatea orientata spre sensul de inaintare. In acest timp picioarele realizeaza miscari alternative sus-jos, folosindu-se articulatia soldului si articulatia genunchiului. Capul se ridica din apa pe partea cu bratul care se duce la fund, momentul de inspiratie are loc cand bratul iese din apa la un interval de trei miscari.O jumatate de ora de crawl poate arde 700 calorii.

Spate:

Din decubit dorsal, pe spate, se duc mainile intinse alternativ pe linga corp, la nivelul capului cat mai aproape de ureche, in miscare circulara. In momentul atingerii apei, se indoaie bratul. Palma se face caus orientata cu concavitatea spre directia de inaintare a bratului in apa. Picioarele realizeaza miscari frecvente, scurte si rapide sus-jos, la fel ca si la crawl folosidu-se insa mai mult articulatia soldului.O ora de inot folosind acest procedeu arde 210 calorii.

Fluture:

Din decubit ventral se duc ambele brate concomitent in fata, palmele fiind paralele cu nivelul apei, in pozitie de caus. Bratele imping foarte puternic in apa cind ajung la nivelul soldului. Se scot mainile din apa si se repeta miscarea. Picioarele se misca simultan (delfin) – sunt drepte, apropiate si se indoaie din articulatia genunchiului concomitent.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Inotul.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
4 500 cuvinte
Nr caractere:
23 598 caractere
Marime:
81.87KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Educație Fizică
Predat:
la facultate
Materie:
Educație Fizică
Sus!