Femeia și Participarea la JO

Previzualizare referat:

Extras din referat:

CAPITOLUL I

INTRODUCERE

Participarea femeilor în sport este un fenomen social recent . Acceptarea participării femeilor în sport de către societățile din întreaga lume este un fenomen mult mai recent . Participarea femeilor la Jocurile Olimpice modern a inceput la JO din 1900 si a fost nevoie de 104 ani pentru a fi 40,7% din numărul total de sportivi care participă la Jocurile Olimpice ( IOC - Jocuri Olimpice XXVIII din Atena , 2004 : 10864 sportivi : 4306 femei și 6452 bărbați ) ( IOC , 2005 ) . Faptul că femeile concureaza în diverse sporturi la Jocurile Olimpice ( nu toate națiunile împărtășesc aceleași sportive , discipline și evenimente ) este de multe ori motivația de mii de femei au , în scopul de a prelua un sport sau de a începe o activitate fizică , care le aduce un număr de beneficii pentru sănătate . De asemenea, este esențial ca femeile au alte modele în sport ca Dr. Patricia Vertinski menționat într-o scrisoare de John Lucas in 1992 " Mai multe modele de sex feminin ar oferi încurajare pentru fete în sport , iar acest lucru înseamnă modele de urmat in toate domeniile - de la familie , la școală , la nivel înalt de coaching , comitetele olimpice , oficiali guvernamentali în cauză cu sport , atletism , și așa mai departe " ( Lucas , 1992 , p.135 ) . Jocurile Olimpice s-au afișat întotdeauna cel mai bun , nu există în sport de pe planetă . Ele reprezintă un apel la femeile de toate vârstele să se angajeze în activități sportive și fizice . Chiar și așa , în prezent , nu toate femeile își exercite acest drept datorită faptului că multe culturi din care fac parte încă nu permit femeilor să se angajeze în activități fizice sau sport . Combinația de putere religioasă și politică din țări precum Arabia Saudită , Qatar , Oman , Emiratele Arabe Unite și Bahrain nu încurajează femeile să practice orice sport sau pentru a promova dezvoltarea a femeilor prin sport ( Chamerois & Gillon , 2001) .

Includerea femeilor în Jocurile Olimpice ca sportivii au fost de multe ori caracterizate ca un proces dezvoltat istoric în care femeile au învățat să revindicate drepturile lor ( a declarat , de exemplu , în Declarația Universală a Drepturilor Omului , 10 decembrie 1948 ) . Deși femeile au fost creșterea participării lor la activități sportive și fizice , ele încă nu participă la același număr ca și bărbații , în primul rând din motive culturale , care includ practici religioase , tradiții culturale , rolurile de gen , și din motive politice , care nu permit femeilor emancipare prin sport ( Chamerois & Gillon , 2001) .

Literatura de specialitate , în general, și al Comitetului Internațional Olimpic (CIO ) au descris în mod oficial participarea feminin la Jocurile Olimpice ca un proces de admitere , în care Comitetul Olimpic Internațional se spune că s-au acordat participării femeilor din 1900 , femeile primul an de sportivi au participat la Jocurile Olimpice .

Cu toate acestea , cercetarea de față se bazează pe dovezi legate de procesul de admitere a femeilor la Jocurile Olimpice , care pot diferi de la informațiile oficiale în calitate de femei, a trebuit să lupte din greu pentru a fi în măsură să participe la Jocurile ca sportivii în aceeași modul în care acestea sunt în continuare eforturi pentru a ocupa funcții în administrația de sport din întreaga lume .

În conformitate cuRandom House Webster neprescurtat Dicționar ( 2000) , admiterea Cuvântul provine de la verbul să recunosc, ceea ce înseamnă că pentru a permite sau permite intrarea ca la un loc sau privilegiu , de a acorda sau permite intrarea în și pentru a permite de a exercita o anumită Funcția sau privilegiu . Acest lucru implică faptul că una sau mai multe persoane sau chiar instituții , care sunt denumite aici ca " grup de putere " , a controla accesul la acest privilegiu sau locul în care una sau mai multe persoane , care sunt denumite aici ca" grupul de depunere " , cauta intrare . "Grupul de putere ", apoi stabilește criteriile pentru " grupul de depunere " pentru a fi admis , prin urmare , o relație de ierarhie în raport cu o funcție , loc sau privilegiu este stabilit . Un proces de admitere presupune atunci că anumite criterii elaborate de către " grupul de putere ", trebuie să fie îndeplinite de către orice " grup de depunere ", astfel încât este acordată permisiunea , iar " grupul de depunere " este permis în cele din urmă de a împărtăși acest privilegiu. " Grupul de depunere ", este expus la " testamente grupului puterea lui ," grupul de putere ", deține , atunci puterea de concesiune . În ciuda diferite semnificații istorice , acest concept poate fi aplicat atât la Jocurile Olimpice de originale în Grecia antică și la Jocurile Olimpice din epoca modernă .

Apoi este relevant pentru a investiga procesul prin care femeile au avut acces la Jocurile Olimpice moderne , inclusiv de natura structurii Comitetului Internațional Olimpic și sursele sale oficiale de documente . De asemenea, este important să ne amintim că nu numai fondatorul CIO , dar , de asemenea, toți membrii individuali , toate din care au constituit " grupul de putere " a instituției , sa întâmplat să fie bărbați conservatoare și aristocratice la momentul de la înființarea CIO . Ei au avut creșterea lor în timpul secolului al 19-lea , secolul în care bărbați, femei , și nu în formă de sport modernă .

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Femeia si Participarea la JO.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
7 301 cuvinte
Nr caractere:
37 465 caractere
Marime:
33.60KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Educație Fizică
Predat:
la facultate
Materie:
Educație Fizică
Profesorului:
Andreea Enescu
Sus!