Descrierea exercițiilor tehnice și tactice individuale și colective ale jocului de baschet

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Descriere:

- picioarele sunt depărtate aproximativ cât lăţimea umerilor, genunchii uşori îndoiţi, greutatea corpului egal repartizată pe cele 2 picioare. Pentru asigurarea echilibrului, un picior este dus puţin în faţă. Trunchiul este aplecat uşor în faţă, braţele uşor îndoite, cu palmele orientate faţă în faţă, degetele depărtate formând o cupă pregătite pentru a acţiona. Privirea va fi îndreptată spre direcţia mingii, centrul de greutatea este uşor coborât.

1. Studenţii sunt dispuşi în semicerc, se execută de pe loc poziţia fundamentală printr-un balans pe verticală trecând prin poziţiile: înaltă, medie şi joasă.

2. Studenţii sunt dispuşi în coloană câte unul, execută la semnal sonor un fluier, o uşoară săritură cu aterizare în poziţia fundamentală.

3. Studenţii sunt dispuşi în coloană câte 2 , din deplasare la semnal sonor un fluier execută poziţia fundamentală joasă, la semnal sonor 2 fluiere execută săritură şi aterizare în poziţie fundamentală medie.

4. Studenţii sunt dispuşi în coloană câte 2, din alergare la semnal sonor, efectuează oprire în poziţie fundamentală.

5. Studenţii sunt dispuşi pe 2 şiruri, aleargă, execută 2 sărituri la panou şi aterizează în poziţie fundamentală.

6. Din poziţie fundamentală jucătorii execută deplasări cu paşi adăugaţi înainte, înapoi, lateral, oblic înainte, oblic înapoi. Profesorul aflat în faţa colectivului va dirija deplasarea prin semne.

7. Studenţii execută joc de picioare şi lucru de braţe, menţinând o poziţie fundamentală joasă. La primul semnal al profesorului, sprintează înainte, la al doilea semnal execută oprire şi retragere cu spatele, din alergare.

Oprirea.

Descriere: oprirea este executată:

- într-un singur timp;

- în doi timpi.

Oprirea într-un singur timp:

- din alergare uşoară jucătorul execută o uşoară săritură şi aterizează pe amândouă picioarele în acelaşi timp. În momentul aterizării, gleznele, genunchiul şi trunchiul se îndoaie mult, corpul având tendinţa de ghemuire pentru a amortiza şocul produs prin aterizare. Poziţia finală este poziţia fundamentală. Este recomandat ca în momentul aterizării un picior să fie adus înainte pentru a se mări baza de susţinere. Oprirea într-un singur timp este recomandată, deoarece se poate alege piciorul de pivot.

Oprirea în doi timpi:

- se execută atunci când jucătorul se dezechilibrează la aterizare, sau când jucătorul se deplasează cu viteză mare. Din alergare se va efectua o uşoară săritură pe un picior, iar cel de-al doilea picior se va aşeza pe sol printr-o bătaie puternică. Primul picior care ia contact cu solul este întins din genunchi, după ce călcâiul a atins solul genunchiul se îndoaie, pentru a amortiza şocul. Piciorul al doilea care se aşează pe sol se duce oblic înainte.

Observații:

Universitatea Transilvania Facultatea de Educatie Fizica si Sport

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Descrierea Exercitiilor Tehnice si Tactice Individuale si Colective ale Jocului de Baschet.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
3 510 cuvinte
Nr caractere:
16 548 caractere
Marime:
14.14KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Educație Fizică
Predat:
la facultate
Materie:
Educație Fizică
Sus!