Consiliul Europei și Sportul

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Consiliul Europei şi sportul

Activităţile în domeniul sportului

În sânul Consiliului Europei cooperarea în materie de sport este organizată în parteneriat cu organismele guvernamentale şi non-guvernamentale, în cadrul Comitetului de dezvoltare a sportului (CDDS), creat în 1977. Reunind toate statele participante la Covenţia culturală europeană, CDDS elaborează şi dirijează un program de activităţi paneuropene, şi pregăteşte Conferinţele miniştrilor europeni ai Sportului. Acestea din urmă sunt organizate în fiecare doi ani, definind directivele politice care trebue să fie urmate în materie de cooperare sportivă.

Politica Consiliului Europei în materie de sport consistă în promovarea sportului şi binefacerile sociale şi sanitare pe care le încredinţează individului şi societăţii, graţie politicilor fondate pe aceleaşi principii în întreaga Europă.

CDDS (Comitetul de dezvoltare a sportului ) se convoacă odată pe an la Strasburg, adoptă programul său şi examină întrebări de actualitate relative sportului. El alege preşedintele şi vice-preşedintele său pentru un mandat de un an. Membrii biroului – care se întrunesc de două-trei ori pe an – reprezintă diferite grupuri geografice şi sunt aleşi pentru un mandat de doi ani.

Grupurile de lucru şi comitetele de experţi se întrunesc în funcţie de necesitatea programului de activităţi, reuniuni care i-au formă de simpozioane, ateliere, seminare în deplasare, stagii, organizate şi finanţate de Consiliul Europei. Activităţile Consiliului Europei în materie de sport sunt regizate de Convenţia culturală europeană din 1954.

Etape şi realizări

Sportul pentru toţi

În 1975, Carta europeană sportul pentru toţi a fost lansată de miniştrii europeni ai sportului, înainte de a fi aprobată şi oficial adoptată la 24 septembrie 1976. Aceste două date au fost marcate ca o piatră de temelie în lucrările Consiliului Europei în materie de sport. Graţie Cartei politicile europene în materie de sport au dispus de un program comun fondat pe încrederea fundamentală a Consiliului Europei privitor la valorile sportului.

Eurofit

Eurofit => ansamblu de teste de aptitudine fizică - arată că CDDS( Comitetul de dezvoltare a sportului ) a dorit, de la început să îmbine sănătatea, educaţia fizică şi sportul. După aproape 10 ani de lucru, primul manual Eurofit pentru copii şi adolescenţi a fost stabilit în 1987 şi, bazându-se pe succes, în 1995 a fost publicat un manual Eurofit pentru adulţi. Testele propun informaţii utile pentru programele de exerciţiu fizic. Ambele manuale descriu creşterea conştiinţei faptei ca o activitate importantă a bunei forme fizice ce contribuie la ameliorarea sănătăţii, a bunăstării şi calităţii vieţii în lumea modernă.

Observații:

LUCIAN POPESCU

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Consiliul Europei si Sportul.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8.5/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 562 cuvinte
Nr caractere:
8 463 caractere
Marime:
9.88KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Educație Fizică
Predat:
la facultate
Materie:
Educație Fizică
Sus!