Alimentație sănătoasă

Extras din referat:

În medicina occidentală când vorbim despre alimentație se începe cu studiul:

alimentelor,

compoziției lor chimice,

valorilor nutriționale, caloriilor,

proteinelor, lipidelor, glucidelor, sărurilor minerale, fibrelor vegetale,

regimurilor.

Combinația dintre proteine și amidon este cea mai proastă alegere posibilă, deși este o obisnuiță în cadrul alimentației occidentale moderne: carne cu cartofi, hamburgeri cu cartofi prăjiti, oauă cu pâine, etc.

Ca regula, se vor consuma proteinele concentrate cum ar fi carnea, peștele, ouăle și branza separat de amidonul concentrat continut în pâine, cartofi, orez.

Prezența ptialinei alcaline eliberată în cavitatea bucală împiedică digestia proteinelor – bacteriile din stomac încep procesele de putrefacție.

Combinația mai multor tipuri de proteine nu este de asemenea recomandată: deoarece fiecare tip are un timp diferit în cadrul digestiei: carnea se digera în prima ora de la ingerare, ouăle la jumatatea digestiei iar laptele în ultima jumatate de ora.

Doua feluri similare de proteină, de exemplu două tipuri de carne/pește sau două feluri de brânzeturi, nu produc conflict digestiv la nivelul stomacului, așadar pot fi consumate impreuna.

Regula: se consumă un singur tip principal de proteină la aceiași masă, evitând combinațiile dintre carne și ouă, carne și lapte, carne/pește și branză.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Alimentatie Sanatoasa.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Marime:
157.63KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Educație Fizică
Predat:
la facultate
Materie:
Educație Fizică
Sus!