Achiziții - unt cu bucăți de ciocolată

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1. Motivaţie alegere produs 5
2. Descrierea produsului, a pieţei ţintă, a concurenţei directe şi indirecte 4
3. Previziunea vânzărilor (pe 3 ani) 7
4. Alegerea amplasării şi a spaţiului de producţie 10
5. Determinarea necesarului de utilaje şi implicit a investiţiilor în.
mijloace fixe pentru a putea realiza productia previzionată 12
6. Determinarea necesarului de materii prime şi materiale 17
7. Achiziţii: din ţară, intracomunitare, extracomunitare, achiziţii publice. 28
8. Determinarea necesarului de personal (direct şi indirect productiv) şi a fondului de salarii 34
9. Determinarea altor cheltuieli de suport pentru producţie (mijloace de transport, calculatoare, licenţe de fabricaţie, mărci de comercializare) 41
10. Planul anual al achiziţiilor 42
11. Bugetul anual al achiziţiilor 45
12. Calculul costului de productie (costuri directe şi indirecte) 47
13. Stabilirea preţului de vânzare pe baza costului 57
14. Calculul producţiei critice şi al cifrei de afaceri critice 61
15. Aprecierea situaţiei financiare 64
16. Concluzii 65
17. Anexe

Extras din referat:

1.Motivatia

Untul constituie unul dintre produsele lactate cele mai răspândite, prezentând o deosebită importanţă pentru alimentaţia omului, datorită proprietăţilor sale nutritive şi energetice find un produs care se consumă în mod frecvent. Untul este un produs alimentar cu preponderenţă lipidică, ce conţine într-o formă concentrată grăsimea laptelui, uşor asimilabilă şi cu însuşiri senzoriale deosebite. Untul este un aliment natural, obţinut prin procese biologice şi fizice din lapte, fără adausuri de substanţe chimice El este o sursă importantă de vitamine liposolubile (A, E, K şi D) şi de minerale cu rol antioxidant (seleniu, zinc).

Am ales să fac acest proiect tocmai despre unt deoarece consider că este consumat în cantităţi mări fiind un aliment importând în alimentaţia fiecărei persoane, făcând la rândul meu partea din categoria de persoane care îl consumă aproape zilnic.

M-am gândit să scot pe piaţă din România un nou sortiment de unt, care să aducă atât un plus de bucurie cât și un plus de sănătate în casele oamenilor. Este vorba de un unt special, cu bucăţi delicioase de ciocolată. Noul produs va fi o bucurie atât pentru copii cât şi pentru părinţii şi bunicii acestora. Acest unt va ţine loc şi de cremă de ciocolată deoarece atunci când acesta va fi consumat (întins pe feliile de pâine) bucăţile de ciocolată se vor contopi odată cu untul căpătând un aspect de cremă de ciocolată duo. Astfel noul unt va putea fi consumat dimineaţa la micul de dejun, dar şi la prânz sau cină ca un delicios desert. El va putea fi găsit la început în trei variante: unt cu bucăți de ciocolată, unt cu bucăți de caramel și unt cu miere de albine.

2. Descrierea produsului, a pieţei ţintă, a concurenţei directe şi indirecte

Lactatele fac parte din alimentaţia de zi cu zi a românului, fie că se consumă lapte, brânză, iaurt sau unt.

Untul este un produs, obţinut prin prelucrarea industrială a smântânii pasteurizate, fermentată în prezenţa culturilor de bacterii lactice selecţionate, unul dintre produsele lactate cele mai importante pentru alimentaţia omului. El are în compoziţie mai mult de 80% din grăsimile care se găsesc în lapte, dar mai conţine şi picături mici de apă, cu sau fără adaos de sare. Compoziţia este în principal reprezentată de grăsimi 80-82%, apă 15,6-17,6%, proteine, calciu şi fosfor (cam 1,2%).

Pe lângă faptul că untul este un aliment natural, acesta reprezintă o sursă bogată şi uşor asimilabilă de vitamina A, necesară îmbunătăţirii vederii şi sănătăţii sistemului endrocin, dar şi de vitaminele E, K şi D. De asemenea, acest aliment este bogat în minerale, în special seleniu, care este un puternic antioxidant – armă redutabilă împotriva radicalilor liberi responsabili ai fenomenului de îmbătrânire şi alţi acizi graşi, care oferă protecţie împotriva cancerului.

Noul produs de la firma SC. MARI. SRL unt cu bucăți de ciocolată „Duo Delicio” este destinat tuturor membrilor familiei, în special copiilor care sunt mai pretențioși în ceea ce privește alimentația. Persoanele din piața țintă sunt în special persoanele din Iași, mediul urban şi dispun de venituri medii şi peste medii.

Untul cu bucăţi de ciocolată este un bun de larg consum, adresându-se direct consumatorului final. În funcţie de durabilitate, se încadrează în categoria mărfurilor perisabile; frecvenţa de cumpărare este mare, durata consumului redusă, decizia de cumpărare este rapidă. Tipurile de segmentare folosite sunt : vârsta, mediul de provenienţă, gospodărie.

În funcţie de vârstă, avem următoarele segmente de piaţă: copii (2 - 15 ani), adolescenţi (15 - 25 ani), adulţi (25 - 50 ani) și vârsta a treia, peste 50 de ani. Copiii preferă în general tot ce este dulce și în special ciocolata, fapt ce ne asigură acceptarea produsului din partea acestui segment de vârstă. Tinerii se încadrează în categoria consumatorilor de unt și într-o măsură mai ridicată în categoria consumatorilor de ciocolată dar aceștia sunt mai predispuşi la nou decât altă categorie de persoane și ar accepta să consume un produs nou în detrimentul celui vechi. Untul în forma lui clasică se adresează în general adulţilor care conștientizează importanţa acestui produs în alimentaţia zilnică dar pentru a reuși să îi convingă și pe cei mici să mănănce și ei credem că vor apela la produsul nostrum. Vârstnicilor consuma unutul în măsură mai scăzută faţă de celelalte segmente mai sus menţionate

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Achizitii - Unt cu Bucatii de Ciocolata.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
83 pagini
Imagini extrase:
77 imagini
Nr cuvinte:
10 410 cuvinte
Nr caractere:
68 408 caractere
Marime:
5.30MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Educație Fizică
Predat:
la facultate
Materie:
Educație Fizică
Profesorului:
T. Roman
Sus!