Totul Despre Volei

Previzualizare referat:

Extras din referat:

VOLEYUL este un sport (al doilea in lume ca popularitate) in care doua echipe, separate de un fileu inalt, trebuie sa treaca mingea deasupra acestuia, folosin doar mainile, cu scopul de a face ca mingea sa atinga terenul advers.

Fiecarei echipe ii este permisa doar trei lovituri pentru a Jocul de volei a fost codificat in 1893 de catre profesorul W. Morgan de la colegiul din Massachusetts (S. U. A. ), avand la baza un foarte vechi joc italian si asa-numitul Faustball german. Datorita usurintei in practicare, se raspandeste rapid si in Europa.

La noi este mentionat prin 1920 spunandu-i-se Mingea bomba. In 1922, la Bucuresti, 8 echipe scolare isi disputa intaietatea, iar in 1926 apar echipe de cluburi si in provincie. Federatia Romana de Baschet si Volei este constituita in 1930, organizandu-se imediat si un campionat regional. In anul 1946 sunt mentionate campionate scolare, universitare, sindicale si regionale; echipele reprezentative ale Romaniei participala Jocurile Balcanice pe care le castiga si la masculin si la feminin. In 1948 ia fiinta Federatia Romana deVolei si se organizeaza Campionatele nationale de volei. In 1956 ne clasam pe locul II la Campionatele Mondiale de la Paris, atat la fete cat si la baieti; in 1961 echipa masculina Rapid Bucuresti cucereste Cupa Campionilor Europeni, performanta pe care o va mai reedita de 2 ori, ca si echipa Dinamo Bucuresti care, in 1981, a intrat definitiv in posesia Cupei Campionilor Europeni castigata de trei ori. Campionatele Europene de la Bucuresti, din 1963, ne aduc marea bucurie a ocuparii locului I la baieti, iar in 1966 ne clasam pe locul II la Campionatele mondiale. Dupa multe incercari neizbutite, in 1980 la Jocurile Olimpice de la Moscova, reprezentativa masculina a tarii noastre ocupa un onorabil loc III.

Nume importante din voley: Alidei Marcovici, Sergiu Stancu, Mirela Corjeuteanu, Bogdan Olteanu, Elena Butnaru, Fabian Birau, Nneka Onyeykwe.

Descrierea tehnica-tactica-fizica Tehnica si tactica in cadrul jocurilor sportive nu pot fi separate decat din punct de vedere didactic, deoarece fiecare element sau procedeu tehnic este executat in scop tactic, in vederea rezolvarii situatiilor problematice de pe teren, create de catre adversari sau coechipieri In aceste conditii, putem vorbi despre actiuni sau structuri tehnico-tactice. Principalele elemente tehnice care sunt folosite in jocul de volei sunt: - Serviciul - care poate fi efectuat de sus sau de jos, din fata si din lateral (in functie de pozitia jucatorului fata de fileu). - Preluarea (manseta) cu doua maini de sus sau de jos, din serviciu sau din atac - Ridicarea pentru lovitura de atac sau pasarea mingii. - Lovitura de atac - procedeu drept, intors sau prin rotarea bratului - Blocajul - individual, in 2 si 3 jucatori - Dublarea pasei loviturii de atac sau blocajului.

Serviciul este actul lansarii mingii in joc de catre jucatorul din spate-dreapta (pozitia 1), plasat in zona de ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Totul Despre Volei
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
4 227 cuvinte
Nr caractere:
21 505 caractere
Marime:
34.19KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Educatie Fizică și Sport
Tag-uri:
sport, volei, reguli
Predat:
la liceu
Sus!