Jocuri pentru dezvoltarea forței

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Copiii sunt asezati in linie si stau cu coarda la spate, cu bratele usor indoite. Fiecare executa cinci sarituri peste coarda, intai cu piciorul stang apoi cu cel drept, pe loc, in ritm convenabil, apoi alearga pana la un semnal stabilit dinainte.

La coarda mare, cate doi jucatori se tin de mana si intra impreuna sub coarda, fac o saritura, ies repede de sub coarda, isi dau drumul la maini si trec unul in dreapta, celalalt in stanga.

2. ,,TRACTIUNEA CU FRAGHIA''

O franghie de 15 m este marcata la mijlocul ei cu o panglica alba, iar la cate 1,5m de la mijloc spre cele doua capete, cu cate o panglica rosie.In dreptul celor trei semne se trage cate o linie pe teren, franghia fiind intinsa.

Copiii se impart in echipe de cate cinci jucatori, iar cele doua echipe se aseaza incepand de la semnele rosii spre capetele franghiei in zig-zag, alternativ pe dreapta si staga ei.

La primul semnal, jucatorii ridica franghia si o tin usor intinsa, primul jucator din fiecare echipa, avand piciorul inapoia liniei de oprire. La al doilea semnal incepe actiunea. Una dintre echipe invinge atunci cand reuseste sa traga echipa cealalta, in asa fel incat semnul alb din mijloc, sa treaca peste linia de oprire proprie (rosie).

Jocul se face separat cu echipe de fete si baieti.

3. ,,ELIBEREAZA TERENUL''

Doua echipe sunt dispuse de o parte si de alta, despartite prin plasa de volei la 1 - 1,5m inaltime. Fiecare echipa are trei mingi umplute, pe care incearca sa le arunce in terenul advers, scapand de ele. Castiga echipa in terenul careia, la un moment dat, nu exista nicio minge.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Jocuri pentru Dezvoltarea Fortei.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
847 cuvinte
Nr caractere:
4 307 caractere
Marime:
9.25KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Educatie Fizică și Sport
Tag-uri:
exercitii, jocuri, sport
Predat:
la liceu
Profesorului:
IONITA ALINA
Sus!