Posibilitatea funcționarii ONG-urilor de mediu

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Libertatea de exprimare reprezinta conditia primara ptr aparitia de dezvolt ONG-urilor de mediu ca operatori instit si interfata intresociet civila si structurile tehnico-productive si social-administrative.exercitarea liberei expresii poate avea loc in baza unei cutume sau a unei reglementari printr-o lege specifica sau prin legea fundamentala(priin constitutie).Valorizarea drept la libera exprimare este conditionata de celelalte aspecte:accesul la info,libertatea de asociere etc.

Importanta accesului la info este subliniata de rolul tot mai evident a acesteia,de sursa tot mai importanta ptr eficientizarea activitatilor ec-sociale. Manifestarea accesului la info depinde in buna masura de restul info;informatia ca sursa pp un efort in generare,stocare si gestionare,motiv ptr care valorific informatiilor include si un cost de accesare. Acest cost se poate transforma intr-un factor limitativ ptr valorificarea info atunci cind reprezinta un nivel ridicat.tinind cont de acest obstacol potential ptr indeplinirea rolului ONG de mediu,statul poate lua in calcul sustinerea financiara a accesului la info in contextul enuntat reprez un demers intr-un plan mai larg-acela al sustinerii democratiei participative la care putem adauga multiplicarea avantajelor pe care statul le resimte ,la inregistr in urma activit ONG-urilor de mediu. Facilitarea accesului la info ca premisa a eficientizarii inter relatiei ONG-urilor de mediu trebuie dublata de drept de a primi info in timp util cu respectarea legislatiei(legea info clasificate).

Dreptul la asociere este menit sa confere ONG-urior in domeniul duportului ptr valorificarea experientei a initiativelor in domeniul gestionarii capital soc la nivelul individual.Drept la asocierea face posibil la ONG-ul de mediu sa atinga masa critiva necesara.(nr membrilor,suctinatorilor,colaborator). Transfer sale intr-un partener care poate influienta sist decizional atit la nivel structurilor sociale cit si al struct tehnico-productive.

Drept la peticionare reprezinta actiunea de a formula si inainta o petitie catre cei cu atributii de solutionare a problemelor desirate dar si dreptul de a primi un raspuns in timp util.

Accesul liber la justitie reprez o importanta cale de atac a ONG-ului de mediu atunci cind innclusiv in urma petitionarii probl nu-si gasesc o solutionare acceptata ,in sensul ca ONG-ul de mediu se poate institui ca parte intr-un proces ce are ca obiect solutionarea unor probl de mediu.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Posibilitatea Functionarii ONG-urilor de Mediu.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 183 cuvinte
Nr caractere:
7 142 caractere
Marime:
6.84KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Educatie Antreprenorială
Tag-uri:
institutie, fonduri, influente
Predat:
la liceu
Sus!