Previzualizare referat:

Extras din referat:

-Se cuprind in sfera de aplicare a taxei pe valoarea adaugata operatiunile efectuate in Romania care indeplinesc in mod cunulativ conditiile prevazute la art. 1 alin. 2 din Legea nr. 345/2002 privind taxa pe valuarea adaugata denumita in continuare in lege.

In situatiile in care cel putin una dintre conditiile respective nu este indeplinita operatiunile nu se cuprind in sfera de aplicare a taxei pe valoarea adaugata importurile de bunuri.

Operatiunile care se cuprind in sfera de taxa pe valoarea adaugata sunt operatiuni impozabile si sunt supuse regulilor prevazute prin lege referitoare la taxa pe valoarea adaugata.

Sunt considerate operatiuni efectuate in Romania livrari de bunuri si prestari de servicii pentru care locul livrarii respectiv locul considerat a fi in Romania potrivit art. 6 si 7 din Lege.

Operatiunile desfasurate in interiorul zonelor libere precum si livrarile de bunuri si/sau prestari de servicii efectuate din Romania pentru unitati din zone libere si cele efectuate sunt considerate operatiuni efectuate in Romania fiind supuse regelilor prevazute de lege privind taxa pe valoarea adaugata.

-In sensul art. 2 ali. 2 din lege o activitate economica nu va include vanzarea de catre persoanele fizice a locuintelor proprietate personala sau a altor bunuri care sunt folosite de catre acestea pentru scopuri personale.

-Nu constituie activitate economica in sensul art. 2 alin. 2 din lege activitatea de incasare a sumelor convenite bufetelor local potrivit prevederilor art. 42 din Legea nr. 27/1994 privind impozitele si taxele locale republicata cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv al art. 50 alin. 1 din ordonanta Guvernului nr. 36/2002 privind impozitele si taxele locale incepand cu data de 1ianuarie 2003, efectuata de catre persoane impozabile care au ca activitate administrarea si intretinerea bunurilor publice. Institutiile publice sunt persoane impozabile pentru: b) alte activitati efectuate in aceleasi conditii legale ca si cele aplicabile operatorilor economici chiar daca sunt prestate in calitate de autoritate publica.

a) vanzarea, directa sau prin intermediari catre persoane fizice in scop de locuinta a imobilelor sau partilor de immobile aflate in proprietatea statului, date in folosinta inaintea introducerii taxei pe valoarea adaugata.

b) livrari de bunuri dobandite dupa data de 1 iulie 1993 pentru care au avut drept de deducere a taxei pe valoarea adaugata.

Se considera livrari de bunuri: a) vanzarea de bunuri cu plata in rate b) transferal dreptului de proprietate asupra bunurilor prin executarea silita daca debitorul este inregistrat ca platitor de taxa pe valoarea adaugata.

c) bunurile constatate lipsa pe baza de inventariere atat cele de impozabile cat si cele reimpozabile cu exceptia celor prevazute la art. 4 alin. 1 lit. b. d) produsele agricole retinute drept plata a productiei efectuate de persoane impozabile inregistrate ca platitori de taxa pe valoarea adaugata.

Locul operatiunilor ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tva - Varianta 2
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
3 447 cuvinte
Nr caractere:
20 626 caractere
Marime:
22.39KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Economie
Tag-uri:
tva, Economie
Predat:
la liceu
Sus!