Transporturi curs 3 capacitatea de circulație când trenurile circulă conform graficului

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Folosind aceleasi metode de organizare a circulatiei trenurilor, capacitatea de circulatie inregistreaza cresteri substantiale in conditiile circulatiei pe caile ferate duble, in raport cu circulatia pe caile ferate simple, iar nivelul cel mai ridicat al capacitatii de circulatie se inregistreaza in conditiile de circulatie dupa graficul cu trenuri in pachet pe calea ferata dubla si inzestrata cu dispecerat centralizat si bloc de linie automat.

Viata economico-sociala necesita trenuri diferite, de categorii sau viteze diferite, tocmai de aceea, in practica transporturilor pe calea ferata, se foloseste graficul neparalel.

In graficul neparalel se traseaza mai multe categorii de trenuri, iar capacitatea de circulatie se stabileste in trenuri directe de marfa, avand in vedere timpul ocupat in grafic cu celelate categorii de trenuri considerate cunoscute (trenuri de calatori, locale de marfuri, de coletorie). Cc = Ntr (Kcal*Ncal + Kc*Nc + Kl*Nl) sau 1440 Cc = - (Kcal*Ncal + Kc*Nc + Kl*Nl) Tp unde: Ntr = capacitatea de circulatie in cazul graficului paralel; Ncal = numarul de trenuri de calatori trasate in grafic; Nc = numarul de trenuri de coletarie trasate in grafic; Nl = numarul de trenuri locale de marfa trasate in grafic; Kcal, Kc, Kl = coeficientul de reducere a trenurilor directe de marfuri, datorita circulatiei trenurilor de calatori, de coletarie, respectiv trenurilor locale de marfa.

Coeficientul de reducere indica trenurile de marfa scoase din grafic de catre un tren de calatori, de coletarie si un tren local de marfa.

Determinarea acestui coeficient necesita stabilirea timpului ocupat in grafic de trenurile respective. Astfel, in cazul unei linii simple: Tpc = timpul ocupat in grafic de pereche de trenuri de calatori pe distanta limitativa; Tp = perioada graficului pentru trenurile de marfa.

Similar, se calculeaza Kc si Kl.

Capacitatea de tranzit si de prelucrare a unei statii Intre capacitatea de circulatie a liniilor de cale ferata si capacitatea de tranzit a unei statii de cale ferata trebuie pastrata o corelatie, astfel incat capacitatea statiei sa poata absorbi cu usurinta trenurile aflate in miscare intre statii. De aceea, capacitatea de tranzit a unei statii trebuie sa fie mai mare decat capacitatea liniilor curente.

Prin capacitatea de tranzit a unei statii se intelege numarul maxim de trenuri de marfa care pot tranzita in 24 h prin statia respectiva.

Prin capacitatea de prelucrare a unei statii se intelege numarul maxim de trenuri de marfa sau vagoane care se pot compune sau descompune, adica prelucra, in 24 h.

Capacitatea de tranzit are menirea sa asigure fluiditatea nestingherita a trenurilor si se stabileste pentru urmatoarele elemente: pentru zona schimbatorilor de cale (macazuri); pentru grupa liniilor de primire; pentru grupa liniilor de expediere; pentru grupa liniilor de primire si expediere.

- Pentru zona schimbatorilor de cale, in scopul ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Transporturi Curs 3 Capacitatea De Circulatie Cand Trenurile Circula Conform Graficului
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 719 cuvinte
Nr caractere:
9 405 caractere
Marime:
41.96KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Economie
Predat:
la gimnaziu
Sus!