Tipuri De Parcursuri Parcurs Cu Încărcătură Parcurs Fără Încărcătură Parcurs Zero

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Efectuarea unei curse se face pe baza unui itinerar stabilit care trebuie respectat de fiecare automobil si care cuprinde drumul pe care acesta urmeaza sa-l parcurga intre doua puncte, tinand seama de viteza de parcurgere a distantei si de stationarile pe parcurs.

Clasificarea procesului de transport auto Din punct de vedere al continutului incarcaturii: a. transport de marfuri; b. transport de calatori; c. transport de bagaje; d. transport de posta, etc.

Din punct de vedere al ariei de desfasurare: 2. a. transporturi locale; b. transporturi interurbane; c. transporturi internationale.

3. Din punct de vedere al locului si numarului manipularilor: 3. a. transporturi directe (deplasarea marfurilor se efectueaza intre doua puncte fara alte operatii); 3. b. transportri de colectare (incarcarea se face succesiv din mai multe locuri, iar descarcarea intr-un singur loc); 3. c. transporturi de distributie (incarcarea se face intr-un singur loc, iar descarcarea in mai multe puncte succesiv); 3. d. transporturi de colectare si distributie.

Elementele de organizare a circuitului automobilelor in transportul de marfuri 1. Timpul total de transport/de exploatare pe un anumit traseu se stabileste cu ajutorul relatiei: Tt = tm + tid + tas + ts unde: tm = timpul de mers; tid = timpul afectat operatiunii de incarcare/descarcare; tas = timpul afectat pentru pregatire si asteptare; ts = timpul de stationare pentru odihna soferului, din cauze tehnice, etc.

unde: n = numarul de curse (trasee) efectuate; qmi = cantitatea de marfuri transportate in fiecare cursa.

3. In procesul circulatiei automobilelor, acestea efectueaza unul sau mai multe tipuri de mers sau cicluri de transport: mersul pendular presupune repetarea deplasarii intre doua puncte de incarcare si de descarcare.

mersul inelar presupune deplasarea autovehiculelor intre mai multe puncte de incarcare si descarcare, astfel incat formeaza o linie inchisa.

mersul radial presupune efectuarea mai multor mersuri pendulare, avand un punct comun de plecare.

mersul de colectare - presupune parcurgerea unui traseu cu atingerea mai multor puncte de incarcare.

mersul de distributie presupune efectuarea unor operatii inverse fata de mersul de colectare.

mersul de colectare si distributie Printre elementele definitorii ale circulatiei in traseul auto se inscriu si curentii de traseu. Prin curent de marfuri/calatori se intelege cantitatea de marfuri/numarul de calatori care urmeaza a se deplasa intre doua puncte intr-o unitate de timp, intr-un singur sens.

Curentii de marfuri/calatori pot avea variatii de la o perioada la alta, care semnifica, de fapt, neuniformitatea curentilor respectivi.

Gradul de neuniformitate este luat in consideratie in organizarea traseului prin coeficientul de neuniformitate care se determina ca si in traseul feroviar prin raportul dintre volumul maxim de transportat si volumul ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tipuri De Parcursuri Parcurs Cu Incarcatura Parcurs Fara Incarcatura Parcurs Zero
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 511 cuvinte
Nr caractere:
13 746 caractere
Marime:
126.96KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Economie
Predat:
la gimnaziu
Sus!