Studiu De Caz Kober

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Potrivit unei analize realizate de Ziarul Financiar, liderul pietei vopselelor si lacurilor este Kober, urmat de Policolor si Dufa Romania.

Concurenta acerba de pe aceasta piata a facut ca sumele investite pentru publicitate sa creasca ametitor in ultimul timp. Astfel, in primele patru luni din 2004, Kober ocupa prima pozitie in topul advertiserilor de pe piata de vopsele, cu 2, 2 milioane dolari, urmat de Guzu Chim (cu marca Savana) -1, 19 milioane, respectiv Dufa, cu 1, 18 milioane. Cu afaceri estimate la 40 milioane euro in 2004, Kober vrea sa ajunga in doi ani la o cota de 50% din piata, fata de 28% in 2003. Strategia consta in ocuparea cotei producatorilor necunoscuti, cu o calitate slaba a produselor, spune Aurel Kober, patronul afacerii. Dinamica acestei piete este confirmata si de Bruno Negoita, directorul general Dufa Romania, care s-a aratat impresionat de numarul de reclame pentru vopseluri. Aurel Kober - profil de lider Aurel Kober este un om de afaceri care si-a cladit de la 0 afacerea, in urma cu 14 ani, ajungand acum liderul pietei de vopseluri din Romania.

A absolvit cursurile Facultatii de Constructii Navale si, pana in anul 1990, a lucrat la santierul Naval din Turnu Severin, potrivit unui profil realizat de revista Capital. Dupa Revolutie, a renuntat la locul de munca de la santierul naval si si-a incercat norocul in afaceri, in domeniul productiei de vopsele. A dezvoltat fabrica la Piatra Neamt, orasul natal al sotiei sale. A inceput afacerile in anul 1990, cu o investitie de 20. 000 de lei. Pana in anul 1997 am reinvestit tot ce am castigat, spune Kober.

Compania Kober, la care cei doi soti detin 100% din actiuni, a inceput sa se dezvolte mai ales din anul 1993, cand s-a deschis prima sectie de rasini sintetice din Romania.

In anul 2002, cifra de afaceri a companiei Kober SRL a depasit 27, 5 milioane de dolari, in conditiile unui profit net de peste 2, 3 milioane dolari. Valoarea contabila a activelor companiei evaluata in anul 2002 este de 400 miliarde lei, iar din totalul vanzarilor companiei Kober, un milion de dolari provin din exporturile pe care le facem in Ungaria si Republica Moldova, spune Aurel Kober.

Cifra de afaceri a firmei a crescut in medie cu 10% anual, Kober sustinand ca in anul 2003 cifra de afaceri se va aprecia cu 20%, in conditiile in care producatorul nemtean de vopsele este unul dintre cei mai importanti de pe piata romaneasca. La inceputul anului trecut a infiintat compania Pitura, care se ocupa de distributia vopselelor marca Kober si care, in anul 2002, a inregistrat o cifra de afaceri de circa opt milioane de dolari. Am investit 1, 1 milioane de dolari in sediul de la Bucuresti si 0, 5 milioane de dolari in implementarea softului SAP, spune Aurel Kober.

Sotii Kober au in proprietate doua case la Piatra Neamt, doua cabane cu doua hectare de teren la Durau si o casa la Constanta.

Grupul KOBER anunta o crestere de 14% a cifrei de afaceri in 2003 Intr-un comunicat de presa din februarie 2004, KOBER ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiu De Caz Kober
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
3 033 cuvinte
Nr caractere:
16 102 caractere
Marime:
19.12KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Economie
Tag-uri:
firma, studiu de caz
Predat:
la liceu
Sus!