Standarde internaționale de contabilitate

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Acest Standard International de Contabilitate revizuit inlocuieste StandardulInternational de Contabilitate 2, Evaluarea si prezentarea stocurilor in contextul sistemului costului istoric, aprobat de Consiliu in octombrie 1975. Standardul revizuit a intrat in vigoare pentru situatiile fmanciare aferente perioadelor cu incepere de la I ianuarie 1995. In mai 1999, IAS 10 (revizuit 1999), Evenimente ulterioare datei bilanfului, a modificat paragraful 28. Textul modificat intra in vigoare o data cu intrarea in vigoare alAS 10 (revizuit 1999) -adica pentru situatiile fmanciare aferente perioadelor cu incepere de la I ianuarie 2000. In decembrie 2000, IAS 41, Agricultura, a modificat paragraful 1 si a adaugatparagraful 16 A. Textul modificat intra in vigoare pentru situatiile financiare anuale aferente perioadelor cu incepere de la I ianuarie 2003. Pentru scopul acestei publicatii, noul text este trecut in raster gri, iar textul sters din IAS 2 (revizuit 1993) este trecut in raster gri si taiat cu o linie.

Stocuri Obiectiv arie de aplicabilitate Paragrafele Definitie evaluarea stocurilor Costul stocurilor Costuri de achizitie Costuri de prelucrare Alte costuri Costul stocurilor unui prestator de servicii Tehnici de masurare a costurilor Formule de determinare a costului Tratament contabil de baza. Tratament contabil altemativ pemis Valoare realizabila neta Recunoasterea drept cheltuiala prezentarea informatiilor 1 Standardul International de Contabilitate IAS 2 (revizuit 1993) Stocuri Standardele tiparite cu litere de tip italic aldin trebuie citite in contextul materialului de fond si al recomandarilor de implementare din acest Standard; precum si in contextul Prefelei la Standardele Intemalionale de Contabilitate. Standardele Intemalionale de Contabilitate nu au fastelaborate cu intenlia de aft aplicate elementelor nesemnificative (a se vedea paragraful 12 din Prefala). Obiectiv Obiectivul acestui Standard este acela de a descrie tratamentul contabil pentru stocuri in sistemul costului istoric. 0 problema fundamentala in contabilizarea stocurilor o constituie valoarea costului ce urmeaza a fi recunoscuta drept activ si reportata pana cand veniturile aferente sunt recunoscute. Acest Standard fumizeaza indicatii practice referitoare la determinarea costului si la recunoaterea ulterioara drept cheltuiala, incluzand orice inregistrare la valoarea realizabila neta.

De asemenea, Standardul fumizeaza indicatii practice referitoare la procedeele de determinaTe a costului care sunt utilizate la calcularea costurilor stocurilor.

Arie de aplicabilitate 1. Acest Standard trebuie aplicat pentru contabilitatea stocurilor in situatiile financiare intocmite in sistemul costului istoric, cu exceptia stocurilor mentionate mai jos: a) producpe in curs de execupe obtinuta in cadrul contractelor de constructie, incluzand si contractele de prestari de servicii direct legate ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Standarde Internationale De Contabilitate - Varianta 1
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
3 132 cuvinte
Nr caractere:
19 349 caractere
Marime:
22.63KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Economie
Tag-uri:
contabilitate, standarde
Predat:
la liceu
Sus!