Sistemul Financiar Bancar

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Introducere p.2
Rolul si structura sistemului bancara p.4
Servicii bancare p.8
Capitalul bancar p.15
Dezvoltarea sistemului bancar in Republica Moldova p.22
Incheiere p.28
Bibliografie p.30

Extras din referat:

Sistemul financiar bancar care are da obiect instrumentele si tehnicile de plata reprezinta un domeniu de pregnanta importanta in desfasurarea operatiunilor economice si financiare in economia de piata.

Evolutiile in domeniu, care au fost determinate atit de cresterea considerabila a dimensiunilor fluxului de plati si respectiv de eforturi organizatorice de a opera cu maxima eficienta, dar si cu tehnologii noi angajate in domeniu au condus la constituirea unui segment independent de abordare stiintifica a sistemului bancar.

Sistemul financiar bancar ca o parte specifica a relatiilor monetare privind instrumentile si tehnicile de plata s-a dezvoltat puternic sustinuta de tehnologia moderna, de progresile intense ale informaticiisi telecomunicatiilor.

In tarile dezvoltate, ultimii 10 - 15 ani au reprezentat o etapa de ample transformari in domeniul bancar care au solicitat actiuni ample de organizare si reorganizare a retelilor de plati si compensare, echipari si reechipari tehnologice, functie de progresile rapide in domeniu. Un asemenea proces continua cu efervescenta, promovat fiind de cerintele cresterii eficientei activitatii bancare.

Propunindu-mi primordial sistemul financiar bancar , in sfera de abordare, lucrarea in cauza apare in conditiile in care in tara noastra organizarea sistemului bancar esta in etapa de formare si dezvoltare.

Extinderea relatiilor noaste cu tarile din Uniunea Europeana si toate straduintile noastre de a ne alinia si integra cit mai repede in spatiul economic european necesita cu prioritate cunoasterea normelor, mecanismelor si tehnicii utilizate in aceste tari, in cele mai fierbinti fluxuri ale interrelatiilor economice.

Este evident ca pentru Republica Moldova aceste norme, tehnici si tehnologii noi au cu necesitate o eminenta pregnanta, fie ca elemente componente ale reformii sistemului financiar bancar de la noi de catre forurile internationale monetare si

bancare sau pur si simplu ca o aliniere la normile si tehnicile utilizate in tarile dezvoltate din Europa si, in fapt, pe plan mondial.

Rolul si structura sistemului bancal

In epoca contemporana locul si rolul bancilor in economie este foarte mare, activind ca intermediar principal in relatia economii-investitii, relatie hotaritoare in cresterea economica

Conceptele moderne privind dezvoltarea economica considera ca un rezultat necesar al evolutiei societatii, obtinerea de economii ale agentilor economici sau persoanelor fizice, reprezentind venituri neconsumate in perioada curenta si destinate unei utilizari viitoare. In cadrul acestor concepte investitiile, reprezentind achizitia de instalatii si echipament, structuri, masini si inventar, destinate dezvoltarii productiei reprezinta o alta realitate a economiei si expansiunei ei ce afecteaza pe agentii economici.

Aceste, agentii economici, isi gasesc resursele necesare, fie prin proprii economii, fie recurghind la credite ce sunt acordate prin banci.

Bibliografie:

1)ECONOMIA POLITICA,

Redactor:N.Dobrota

@Academia de Studii Economice

2) BANCA COMERCIALA CA INTREPRINDERE

FINANCIARA

Casian Angela

3) BANII, ACTIVITATEA BANCARA SI ECONOMICA

Thomas Mayer, James Dusenberry

4) BANCILE

Simion Claude

5) BANCILE SI OPERATIUNI BANCARE

Hoye, Barry

6) EVOLUTIA ECONOMIEI MOLDOVEI:

REZULTATE, EVALUARI, PROGNOZE

Redactor: Z. Olarescu, P. Rosca

7) ACTE NORMATIVE BANCARE

Banca Nationala a Moldovei

8)BANCILE IN RELATIILE ECONOMIEI DE PIATA

Redactor: C. Bulhac, V. Valeico

9) Pagina electronica a BNM www.BNM.org

10) MONEDA, CREDIT, BANCI

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sistemul Financiar Bancar.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2000
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
31 pagini
Imagini extrase:
31 imagini
Nr cuvinte:
6 967 cuvinte
Nr caractere:
42 518 caractere
Marime:
45.09KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
persoana fizica, evolutia societatii
Predat:
la facultate din Chisinau
Specializare:
Management
Materie:
Economie
Sus!