Sistemul Bancar Al Sua

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In prezent sistemul bancar american are o structura primordiala, avand la varf sistemul federal de rezerva si organismele federale.

Federal Reserve System este alcatuit din 12 banci federale corespunzatoare celor 12 districte si este condus de Consiliul Guvernatorilor, alcatuit din 7 persoane numite de presedinte, pe o durata de 14 ani.

- creditarea bancilor comerciale: compensarea cecurilor si a altor titluri de credit ale bancilor membre fixarea ratei scontului.

Specificul sistemului bancar american se exprima si in optiunea bancilor intre doua tipuri de statut National Bank sau State Bank (banca federala sau banca intr-un stat anumit) completata cu regimul one state banking constand in separarea activitatii bancare comerciale de cele financiare. Ca urmare a acestor factori specifici se disting 4 categorii de institutii bancare: 1. Bancile Comerciale au ca functie principala primirea depozitelor de fonduri, private sau publice, la vedere sau la termen. 2. Bancile de Investitii - opereaza cu fonduri imprumutate de la bancile comerciale asigurand cumpararea si plasamentul titlurilor emise de societati comerciale si presteaza servicii in domeniul restructurarilor si fuziunilor, gestioneaza portofolii de titluri, jucand un rol important in dinamizarea economiei. 3. Bancile americane situate in strainatate cu avantajul de efectua operatiuni care nu le sunt permise pe teritoriul american.

4. Bancile straine sunt in proportie de cca. 50% japoneze, cca. 10% britanice si 30% europene. Aceste banci provoaca ingrijorarea sistemului bancar autohton atat datorita atragerii unei parti a clientelei americane de origine asiatica cat si datorita achizitionarii de catre bancile straine a unor banci americane.

Imposibilitatea implantarii in afara statului de origine si compartimentarea stricta intre bancile comerciale si bancile de investitii au actionat in detrimentul sistemului bancar si in avantajul intreprinderilor financiare nebancare.

Reglementarea are mai de graba bancile decat operatiunile bancare.

Exista numeroase asa-zisele near banks (aproape banci), care nefiind supuse reglementarilor bancare, concureaza direct bancile pe propriul lor teren. De exemplu, cartelele de credit ale unor institutii specializate (American Express) sau ale unor retele de magazine (Sears Roebuck & Co) sunt mai numeroase decat cele ale bancilor (400 de milioane fata de 100 de milioane in cadrul bancilor). Bancile comerciale se intaresc pentru a face fata concurentei, dar sistemul bancar american nu are puterea dolarului si a industriei americane.

Structura sistemului bancar al SUA este alcatuit din: - Banci nationale si banci ai stetelor - Banci member ale Sistemului Federal de Rezerve si banci nemembre ale SFR - Banci fara filiale si banci cu subdiviziuni - Filialele straine si diviziuni ale bancilor americane - Holdingurile americane Pentru a activa pe piata in calitate de banca este necesar de a primi licenta ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sistemul Bancar Al Sua
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
977 cuvinte
Nr caractere:
5 524 caractere
Marime:
12.18KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Economie
Tag-uri:
sistem bancar, Economie
Predat:
la liceu
Sus!