Rolul inovației în conducerea economiei - lecțiile crizei financiare globale

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Criza financiară, reamintește într-o manieră sobră, ce se întâmplă dacă inovația nu ar conduce la o creștere economică productivă. Criza financiară în S.U.A a fost cauzată, în primul rând de practicile de creditare și de investiții, sărace, urmând apoi să folosească instrumente financiare creative, cum ar fi cele derivate incluzând susținerea fuziunilor între firme mari.

Rezultatele finaciare obținute nu au fost cele la care se așteptau, încercând să repare ce au făcut prost, au intervenit și alți factori externi, cum ar fi cei politici, care influențează direct economia unei țări, înrăutățind substanțial situația deja prost concepută.

Întrebarea la care se caută răspunsul era daca există companii care sunt surse de inovare prin oferirea unor produse dorite de clienții consumatori, să fie comercializabile prin prisma caracteristicilor inovatoare, care să contribuie la o economie puternică.

S-au căutat companiile inovatoare care sunt într-o poziție puternică în cadrul pieței, care să fie susținute de către stat. Suportul oferit de stat firmelor inovatoare care urmau să fie motoul creșterii economice, fiind un model cu rezultate de success pentru S.U.A, a fost preluat și de țări precum China sau Israel, țări cu firme care au un nivel de perspectivă în ceea ce privește inovația.

Inovația este un punct critic într-o economie contemporană, un factor esențial de îmbunătățire a standardelor de viață a consumatorilor, o creștere și un success pentru firme, de aceea investițiile în cercetare-dezvoltare sunt importante pentru o firmă sau/și pentru o țară, pentru a produce inovații care să ofere un succes scontat.

Inovația contribuie la formarea unei economii puternice prin crearea de noi locuri de muncă, având nevoie de personal care să servească la producția produselor cerute de consumatori; așadar inovația generează venituri, plata unor taxe, care ajută statul la alimentarea creșterii economice.

Ca exemplu, în S.U.A, economiștii exprimau că aproape jumătate din creșterea economic din perioada crizei, este rezultatul direct al surselor inovației prezente în marile companii din US.

Serviciile și produsele inovatoare oferite pentru securitatea națională, au creat noi direcții, prin furnizarea unor noi moduri de diagnosticare și de tratament a bolilor grave, în fiecare zi să creeze concepte, încercând să le transforme apoi în produse care să facă viața oamenilor mai ușoară și mai plăcută.

Inovarea este precum primăvara, stă în aer. Creativitatea este ultimul strigăt pentru a ajunge la produse noi, inovatoare. Antreprenoriatul este pe ordine de zi, cum spune și Enstein: „picioarele sunt roțile de creativitate”. Sunt tot mai mulți manageri, iar dacă aceștia ar folosi creierul pentru a transforma ideile în produse creative, cu un design unic, care să-i atragă pe clienți prin utilitatea acestora în viața lor, dar și din punct de vedere estetic, ar însemna ieșirea din criză a întregii națiuni. Exemplu: sandale în Africa.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Rolul Inovatiei in Conducerea Economiei - Lectiile Crizei Financiare Globale.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 599 cuvinte
Nr caractere:
7 925 caractere
Marime:
17.43KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!