Riscul Politic

Previzualizare referat:

Extras din referat:

În orice domeniu al activităţii economice, sociale sau politice, se pune problema riscului ce poate să apară, având consecinţe ce nu pot fi întotdeauna prevăzute sau anticipate. Problematica asociată riscului în societatea contemporană este o rezultantă a faptului că trăim de fapt într-o civilizaţie a riscului. Până la urmă, istoria omenirii este o istorie a riscului, dar poate în ultimele decenii am devenit mai conştienţi şi am început să privim dintr-o perspectivă ştiinţifică aspectele riscurilor.

Riscul, de fapt, este un eveniment posibil, previzibil sau imprevizibil, inveitabil în activitatea antreprenorială, care poartă probabilitatea de obținere a câștigului sau pierderilor în urma luării unei decizii.

Clasificarea sistemică a riscurilor care sunt generate de diferite tipuri de activitatea economică reprezintă o etapă importantă în conștientizarea mecanismului de antreprenoriat riscant. Această percepere conceptuală a riscului economic ajută persoanelor decidente să aibă o atitudine mai aprofundată și responsabilă față de analiza scopurilor și evaluarea rezultatelor activității de antreprenoriat. Cunoașterea de către antreprenor a tipurilor de risc îi permite să înțeleagă destul de clar principalele consecințe rezultate din influența riscurilor, ca apoi, pornind de la ceea ce dorește, să aleagă metodele cele mai potrivite și mai eficiente de realizare a obiectivelor sale.

În procesul activității economice, antreprenorii vin în contradicție cu ansamblul tipurilor de riscuri, care se deosebesc între ele după tipul și locul apariției, totalitatea factorilor interni și externi ce influențează nivelul lor.

Toate tipurile de risc sunt strâns legate între ele și influențează mult asupra activității antreprenoriale. Aceste condiții împiedică luarea deciziilor privind optimizarea riscului și necesită o analiză profundă în complexul riscurilor concrete, cauzelor lor și factorilor apariției lor.

Politica poate face multe decizii economice să pară nesăbuite atunci când sunt analizate ex post. Acest lucru este valabil în special în țările în care lideri autocrați par să dicteze politici de unii singuri și în care datele economice cantitative sunt de multe ori cosmetizate. O analiză a riscului

politic devine esențială pentru o organizație care activează pe piața internațională, putând atașa valori numerice incertitudinii politice și oferind răspunsuri la o serie de întrebări relevante: cum se poate face distincția între zvonuri apărute în media și forțe politice care afectează mediul business?, când indicatorii economici nu reflectă în mod complet

realitatea?, cum poate o companie să prevadă severitatea unor șocuri precum transferurile neplanificate de putere?

Observații:

Academia de Studii Economice din Republica Moldova

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Riscul Politic.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 796 cuvinte
Nr caractere:
10 072 caractere
Marime:
124.16KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!