Previzualizare referat:

Extras din referat:

Aceasta carte captivanta este un indrumar pentru obtinerea succesului managerial sau profesional. Ea stabileste o abordare verificata prin sute de mii de studii de caz si printr-o analiza minutioasa a problemelor legate de responsabilitatea personala, dezvoltarea profesionala si fericirea personala.

La baza acestei carti, sta Testul Clifton StrengthsFinder care reprezinta efortul a 25 de ani de munca si, totodata, o investitie de multe milioane de dolari, cu scopul de a identifica punctele forte predominante.

Fundamentul cartii il reprezinta recunoasterea diferentelor individuale si a punctelor forte unice, ale fiecarui individ in parte; in acelasi timp StrenghtsFinder reprezinta aplicatia logica si, in acelasi timp, practica a teoriilor prezentate pentru prima oara in cartea First, Break all The Rules(Manager contra curentului ed Allfa 2004-2005-n.red).

Intr-o societate in care domneste obsesia aspectelor negative privind silueta, relatiile umane si cariera noastra, autorii ne provoaca sa aflam ceea ce este bun in fiecare dintre noi. Conceptiile lor legate de stiinta manageriala sunt accesibile si, totodata, inspirate.

Lucrarea debuteaza cu premisa urmatoare ,,Am scris aceasta carte pentru a porni o revolutie, Revolutia Punctelor Forte". Despre fundamentul acesteia aflam ca il reprezinta urmatorul rationament: o mare companie nu trebuie numai sa se obisnuiasca cu faptul ca fiecare angajat este diferit de toti ceilalti, ci si sa puna in valoare aceste diferente. Schimband maniera in care selecteaza, evalueaza, dezvolta si ghideaza cariera oamenilor sai, aceasta organizatie revolutionara trebuie sa-si cladeasca intregul edificiu pornind de la punctele forte ale fiecarei persoane.

Motivul care i-a determinat pe co-autori sa se opreasca asupra acestei teme este si faptul ca cele mai multe organizatii sunt constituite pe baza unor premise false privind angajatul

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Recenzie.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 445 cuvinte
Nr caractere:
7 123 caractere
Marime:
11.17KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
lucrare, carte, companie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!