Produse din lemn prelucrat

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1.Prezentare
2.Industria de prelucrare a lemnului
3.Industria cherestelei
4.Clasamentul statelor membre UE in ceea ce priveste produsele din lemn prelucrat
5.Concluzie

Extras din referat:

1.Prezentare

Lemnul este un material excelent din punct de vedere funcțional, ecologic și estetic. Este regenerabil, poate fi refolosit și reciclat în anumite aplicații și este biodegradabil în altele, fiind utilizat sub diferite forme în producția unei game largi de produse, precum și ca sursă de energie. Lemnul reprezintă o parte importantă din activitatea economică a comercianților cu amănuntul. Lemnul și fibrele pe bază de lemn sunt utilizate în produsele pe care aceștia le vând (de exemplu, mobilă, materiale pentru bricolaj și construcții, papetărie, cărți, accesorii de bucătărie, hârtie igienică - șervețele de hârtie etc.), în ambalarea produselor (ambalare primară: de exemplu, cutii pentru băuturi; ambalaj secundar și de transport: de exemplu, cutii din carton), în materialele de comunicare (de exemplu, broșuri și cataloage) și în documentare.

2.Industria de prelucrare a lemnului este una dintre ramurile vechi ale industriei,dezvoltata la inceput sub forma unor ateliere mici mestesugaresti iar ulterior sub forma industriei de fabrica.In tarile dezvoltate economic productia de fabrica a sporit considerabil,s-a modernizat si diversificat mult in perioada postbelica,cand au aparut noi si importante ramuri.

Ca sursa de resurse naturale,padurile prezinta un important rezervor de materii prime,constand din material lemnos de diferite calitati,diverse substante utilizate in industria farmaceutica,alimentara,pielariei sau chimica.

Suprafata totala a padurilor Terrei este de circa 4,2 miliarde de hectare,din care padurile propriu-zise insumeaza circa 4 miliarde de hectare.Diferenta o reprezinta padurile rarite,degradate de incendii si pasunat intensiv.

Fondul forestier mondial este repartizat inegal in spatiul continentelor,zonelor geografice sau tarilor,aceasta fiind determinata de conditiile climatice,de treptele de relief si de insusirile solului.

Principalele tari producatoare de masa lemnoasa sunt:

SUA(338 mil.m3)

CHINA(312 mil.m3)

BRAZILIA(160 mil.m3)

CANADA(156 mil.m3)

Lemnul se prelucreaza in urmatoarele subramuri:

Industria cherestelei este industria cea mai importanta ca volum in cadrul industriilor de prelucrare a lemnului.

Cele mai mari productii de cherestea provin din SUA (106 mil. m3), Canada (54,7 mil. m3), Japonia (27,5 mil. m3), Suedia (12,7 mil. m3), Germania, Finlanda , Franta, Polonia, Austria .

Industria placilor aglomerate si a placilor fibrolemnoase constituie o subramura a industriei lemnului, dezvoltata mai recent, ca rezultat al valorificarii superioare a intregii mase lemnoase exploatate. Produsele acestor industrii se prezinta sub forma placilor, furnirelor si placilor. Aceste produse se utilizeaza tot mai mult in industria mobilei si in constructii. Cele mai mari produse le asigura Canada, SUA, CSI, urmate de Japonia, Germania, Franta, Suedia, Finlanda, Spania.

Principalii producatori, exportatori si importatori de placi se vad din date expuse in tabel:

Industria mobilei este prezenta in special in marile centre urbane, avand o larga piata de desfacere.O data cu cresterea cererii de mobila sa conturat productia de serie mare. Mari producatoare de mobila sunt: SUA, Germania, Suedia, Italia, Japonia, Canada, Romania, Franta.

Bibliografie:

1.www.adevarul.ro

2. Banca Mondială, Analiza Funcțională a Sectorului Mediu și Păduri în România

3. Institutul Național de Statistică

4.www.caleaeuropeana.ro

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Produse din lemn prelucrat.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
1 865 cuvinte
Nr caractere:
10 810 caractere
Marime:
545.89KB (arhivat)
Publicat de:
Ana Maria Cioroba
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Predat:
Facultatea de Stiinte Economice , Universitatea Valahia din Targoviste
Specializare:
Finanțe și Bănci
Materie:
Economie
Profesorului:
G. Stoica
Sus!