Prezentarea algoritmului de analiză a situației unei întreprinderi de către bancă

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Prezentarea algoritmului de analiza a situatiei unei intreprinderi de catre banca si incadrarea creditului intr-o clasa de performanta Aceasta analiza se realizeaza prin acordarea unor punctaje pe domenii, privind performantele financiare ale intreprinderii, pozitia sa pe piata, caracteristicile creditului si ale garantiilor, stabilitatea relatiei dintre banca si intreprindere, asa cum este prezentat in urmatoarea figura: Sistemul de punctaj nu este unic.

Fiecare banca isi elaboreaza proprii indicatori care ofera posibilitatea sa cunoasca situatia intreprinderii cat mai exact. In prima regula, indicatori de performanta, se vor introduce de la tastatura datele de intrare (activele curente, stocurile, pasivele curente, total capital propriu, total pasive, profitul brut, cifra de afaceri, profitul net, veniturile totale, profitul operational, cheltuielile cu dobanzi, total datorii si total active), si se vor calcula, in baza formulelor de mai jos, indicatorii de performanta, utilizati pentru determinarea evolutiei performantelor financiare ale clientului. Tot in aceasta regula se mai adauga in baza de fapte si valoarea fiecarui indicator de performanta calculate.

Rata utilizarii activelor curente = (venituri totale / active curente) *100 Gradul de acoperire al dobanzii = (total datorii / total active) *100 In a doua regula, evolutia perf fin client, se va determina, conform tabelului 1, primul total partial, corespunzator evolutiei performantelor financiare ale clientului, total care va fi adaugat in baza de fapte.

Situatia sectorului economic si pozitia pe piata a clientului Punctajul corespunzator acestui domeniu, se calculeaza in regula situatia sect ec si poz pe piata a cli, conform tabelului 2. Valoarea determinata se va adauga in baza de fapte Tabel 2 - situatia sectorului economic si pozitia pe piata a clientului Durata de creditare si graficul de rambursare Punctajul corespunzator acestui domeniu se va determina in regula durata de creditare si graficul de rambursare, conform tabelului 3, iar valoarea acestui punctaj va fi adaugata in baza de fapte.

Tabel 3 - durata de creditare si graficul de rambursare Calitatea garantiilor reale In regula calitatea garantiilor reale se calculeaza, conform tabelului 4, si se adauga in baza de fapte punctajul corespunzator acestui domeniu Tabel 4 - calitatea garantiilor reale Stabilitatea relatie Banca Intreprindere si informatii generale asupra credibilitatii clientului In regula stabilitatea relatiei banca intreprindere info gen cli se calculeaza, conform tabelului 5, si se adauga in baza de fapte punctajul coresounzator acestui domeniu.

Tabel 5 - stabilitatea relatie Banca Intreprindere si informatii generale asupra credibilitatii clientului Clasificare privind incadrarea in categorii de performanta In regula calcul suma se determina punctajul total. In regula clasificare se face incadrarea in categorii de performanta conform grilei ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Prezentarea Algoritmului De Analiza A Situatiei Unei Intreprinderi De Catre Banca
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 130 cuvinte
Nr caractere:
7 792 caractere
Marime:
13.76KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Economie
Predat:
la gimnaziu
Sus!