Plan de Afaceri SC MilkyWay SRL

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

I. DESCRIEREA AFACERII 2
II. PRODUSE SI SERVICII 2
III. PLAN DE MARKETING 3
IV. PLAN OPERATIONAL 3
V. MANAGEMENT SI ORGANIZARE 4
VI. COSTURI AFACERE 5
VII. PLAN FINANCIAR 6

Extras din referat:

I. DESCRIEREA GENERALA A AFACERII

Firma SC Milkyway SRL , este o firma inregistrata in judetul Arad Obiectivul acestei firme il reprezinta cresterea vacilor si procesarea laptelui.Obiectivul general al firmei este acela de a reailza o productie totala de lapte anuala de 500 000 litri,amortizarea investitiei in primi doi ani ,urmand ca in al treilea an sa se mareasc numarul de vaci de la 50 la 100.

II. PRODUSE SI SERVICII

Avand in vedere ca produsul principal al fermei noastre este laptele de vaca, va voi prezenta cateva din caracteristicile laptelui de vaca.Laptele este un lichid de culoare alb-galbuie secretat de glanda mamara a maniferelor care se caracterizeaza printr-o structura si compozitie complexa.Laptele de vaca se afla pe primul loc in alimentatia omului se aseamana cel mai mult cu laptele matern Din punct de vedere al continutului in substanta uscata Calitatea laptelui trebuie verificata prin examen organoleptic si de laborator, fizico-chimic si biologic pentru a vedea daca corespunde cerintelor impuse materiei prime la fabricarea branzeturilor.

Proprietetile fizico-chimice care caracterizeaza in principal laptele ca materie prima in industria branzeturilor sunt densitatea si aciditaea totala si activa.

Densitatea: este variabila, fiind la 20°C cuprinsa intre 1,029 - 1,033g/cm³. Densitatea este conditionata de continutul in extract sec total si de raportul care exista intre partea grasa si negrasa.

PH-ul (aciditatea activa).pH-ul arata concentratia de ioni de hidrogen a laptelui, adica aciditatea activa a mediului respectiv. Laptele normal se prezinta ca un lichid slab acid, pH-ul osciland intre 6,3-6,9.

III. PLAN DE MARKETING

Clienti

In mod normal clienti nostri sunt persoanele de orice varsta care consuma lapte proaspat de vaca Dintre clienti nostri importanti amintim o fabrica de inghetata ,una de lapte si una de paine caruia firma noastra le livreaza laptele pentru o perioada de 2 ani.Urmand ca din anul 3sau 4, firma noastra sa isi realizeze si propriile unitati de desfacere.

Concurenta

Este acerba ,existand multi fermieri pe raza judetului Arad, competitori gen ROMGEDA SANTANA SRL , SC ARTHUR CONNECTION.SRL si multe altele.Avantajul fata de competitori este acela ca dispunem de contracte semante cu 3 clienti(fabrica de lapte si ceea de inghetata si cea de paine) ceea ce ne asigura o piata de desfacere.

IV. PLAN OPERATIONAL

Structura de personal al firmei este urmatoarea:

un administrator

un economist

1 veterinar

10 ingrijitori

Programul de lucru este de 8 ore/zi,administratorul care este si actionarul firmei se ocupa de bunul mers al firmei,reprezinta societatea in fata institutiilor publice(Casa de asigurari sociale,Casa de asigurari de sanatate,Inspectoratul teritorial de munca).Economistul se ocupa de evidentele contabile(bilant,cont de profit si pierderi,balante),inregistraza orice intrare si iesire,intocmeste actele necesare,Veterinarul supravegheaza bovinele din ferma,iar ingrijitorii au grija de bovine,ei urmand a lucra in schimburi,astfel aceste activitati de ingrijire si supraveghere a vacilor sa se desfasuare non-stop.

Firma

Ferma Sc Milkyway SRL ,este o firma inregistrata in judetul Arad, are un singur actionar care est si administrator.Obiectul principal de activitate al firmei este cresterea bovinelor de lapte.Din structura de personal al firmei dupa cum am spus mai devreme fac parte: 1 economist,10 ingrijitori,1 veterinar.Terenul este amplasat in apropierea orasului Arad si anume Fantanele(sr.Liliacului nr. 67).Are o suprafata de 2000 de mp si este proprietatea administratorului.Pentru a construi grajdul trebuie sa avem in vedere conditiile cresterilor animalelor dupa standardele europene.

Condiţiile necesare pentru ca într-o fermă de bovine, să se obţină produse ecologice sunt stipulate în Reglementarea UE 2092/1991 şi caietele de sarcini elaborate în diferite ţări. În România producţia ecologică este reglementată prin OUG nr 34/17.04.2000. Animalele trebuie să provină din ferme ecologice. Introducerea din exploataţiile convenţionale nu poate depăşi 10% din efectiv. Conversia fermei convenţionale la ferma ecologică se face în doi ani pentru pajişti şi culturi furajere, 12 luni pentru bovine de carne, 6 luni pentru vacile cu lapte.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Plan de Afaceri SC MilkyWay SRL.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
1 401 cuvinte
Nr caractere:
10 036 caractere
Marime:
20.51KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!