Piața valutară

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Schimburile valutare se deruleaza pretutindeni in lume,piata valutara implicand schimbarea sistematica a monedelor nationale intre ele.

Piata valutara reprezinta totalitatea tranzactiilor de vanzare-cumparare a monedelor convertibile ce apartin diverselor tari.Aceasta piata se realizeaza oriunde se intalnesc cererea si oferta de valute,avand rolul sa atraga mijloace de plata internationale sub forma de bancnote,moneda divizionara, instrumente de plata si de credit emise in valuta.

In cadrul fiecarei tari exista si functioneaza o piata valutara nationala, ca ansamblu de relatii intre banci,intre acestea si clienti (pers fizice si juridice).Ansamblul pietelor valutare nationale,in interdependenta lor, constituie piata valutara internationala.

Piata valutara nationala cuprinde bursa valutara,banci si case de schimb valutar.Bursa valutara reprezinta de fapt o imensa retea de leg electronice intre dealerii si brokerii bancilor din intreaga lume care,pe baza ordinelor primate de la clienti, efectueaza operatiuni valutare.

Participarea pe piata valutara se face,in cond legale, de catre subiecti economici specializati si autorizati.Acesti subiecti sunt:

- Opertatorii principali, Banca centrala,bancile comerciale sau alte institutii.Acestia actioneaza prin reprezentantii lor,pe baza autorizatiei obtinuta de la autoritatea statala

- Operatorii comerciali, Agentii ec participanti la comertul international.Acestia vand valuta si cumpara moneda nationala in sit exportului,si invers in sit importului.

- Operatori intermediari,brokerii.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Piata Valutara.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
604 cuvinte
Nr caractere:
3 987 caractere
Marime:
9.67KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
valute, ansamblu de banci
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Profesorului:
Stoica Angelica
Sus!